Businesscover.ro, Filmreporter.ro, Lipandesign.com

Trei site-uri mici care mi-au plăcut fie prin poziționare, fie prin realizare. Dați pe “mai mult” ca să vedeți de unde e captura asta:

Despre Vali Bârzoi, Răzvan Zamfir și ceilalți cetățeni prezenți pe Businesscover.ro știam că provin de la “Capital”, de pe vremea când săptămânalul pe-vremea-aceea-deținut-de-Ringier mai avea pretenții la poziția numărul unu pe piață. Acum îi regăsesc pe site-ul pe care l-am linkuit și pot spune că Businesscover.ro e singurul outlet media din România care sesizează potențialul unei știri consumer ca “H&M vine în România”. Puteți afla de aici în ce mall și de când.

Ar mai fi și Filmreporter.ro, oarecum în aceeași sferă de influență, făcut de Florentina Ciuvercă, o altă pierdere Ringier: nu numai că știe cine e Lars von Trier, dar mai face și interviuri cu el. Filmreporter are deci toate premisele pentru o abordare premium, diferită de algoritmul promo-dosar de presă cu copy și paste-nu știu ce.

În fine, Cristi Lipan, cel mai bun art director de ziar din România după părerea mea, și-a lansat site-ul de independent la Lipandesign.com. Site-ul e destul de clar influențat de trendurile de design de pe hârtie (gradiente, transparențe, fonturi atipice), dar sper să-i aducă lui Cristi clienți, cum și merită.

Sau, mă rog, poate că nu: e destul de puțin probabil să-ți imaginezi că genul de client premium al lui Lipan află despre acesta de pe internet, unde, statistic, e mai plin de doritori de invitații de nuntă și atelele asemenea. Dar o astfel de carte de vizită e necesară de la un punct încolo și crește brandul personal al lui Lipan.

Despre Businesscover.ro și Filmreporter.ro ce să zic? Sunt genul de mici bijuterii de online care ar merita o soartă bună. Cine știe cum circulă banii pe net însă va fi sceptic, ca și mine, în privința finanțării. Ceea ce nu înseamnă că nu le doresc mult succes.

Share this...
Email this to someoneShare on LinkedInShare on RedditTweet about this on TwitterShare on Facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *