Businesscover.ro, Filmreporter.ro, Lipandesign.com

Trei site-uri mici care mi-au plăcut fie prin poziționare, fie prin realizare. Dați pe “mai mult” ca să vedeți de unde e captura asta:

Despre Vali Bârzoi, Răzvan Zamfir și ceilalți cetățeni prezenți pe Businesscover.ro știam că provin de la “Capital”, de pe vremea când săptămânalul pe-vremea-aceea-deținut-de-Ringier mai avea pretenții la poziția numărul unu pe piață. Acum îi regăsesc pe site-ul pe care l-am linkuit și pot spune că Businesscover.ro e singurul outlet media din România care sesizează potențialul unei știri consumer ca “H&M vine în România”. Puteți afla de aici în ce mall și de când.

Ar mai fi și Filmreporter.ro, oarecum în aceeași sferă de influență, făcut de Florentina Ciuvercă, o altă pierdere Ringier: nu numai că știe cine e Lars von Trier, dar mai face și interviuri cu el. Filmreporter are deci toate premisele pentru o abordare premium, diferită de algoritmul promo-dosar de presă cu copy și paste-nu știu ce.

În fine, Cristi Lipan, cel mai bun art director de ziar din România după părerea mea, și-a lansat site-ul de independent la Lipandesign.com. Site-ul e destul de clar influențat de trendurile de design de pe hârtie (gradiente, transparențe, fonturi atipice), dar sper să-i aducă lui Cristi clienți, cum și merită.

Sau, mă rog, poate că nu: e destul de puțin probabil să-ți imaginezi că genul de client premium al lui Lipan află despre acesta de pe internet, unde, statistic, e mai plin de doritori de invitații de nuntă și atelele asemenea. Dar o astfel de carte de vizită e necesară de la un punct încolo și crește brandul personal al lui Lipan.

Despre Businesscover.ro și Filmreporter.ro ce să zic? Sunt genul de mici bijuterii de online care ar merita o soartă bună. Cine știe cum circulă banii pe net însă va fi sceptic, ca și mine, în privința finanțării. Ceea ce nu înseamnă că nu le doresc mult succes.

Leave a Reply

Your email address will not be published.