“În țara minunilor”: cum se face istoria rapului

Unul din lucrurile care m-au frapat de când am început “În țara minunilor” a fost cât de rapid pun pe roate, muzical, tot felul de lucruri Florin și Dana de la Hi-Q, dar și ceilalți cântăreți care vin în emisiune. Gluma de mai jos am pregătit-o pentru emisiunea de diseară (TVR 2, 20.10) și e o idee de-a lui Florin Grozea. Florin a pornit de la ceva asemănător făcut de Jimmy Fallon și Justin Timberlake: Istoria rapului.

Pentru versiunea cu “românesc” la coadă, Florin l-a cooptat pe Cosmin Tudoran.

Aici survine mirarea mea. Cât credeți că au repetat Cosmin și Florin ca să facă asta? De la idee până la realizare totul a durat câteva zeci de minute. Am văzut toată povestea născându-se cu o seară înaintea înregistrării, la studioul Hi-Q. Au pornit de la o listă de piese, făcută din cap și de pe YouTube. Band-ul a primit comanda, și a aranjat un negativ pe care s-au adăugat instrumente live, în platou, așa cum vedeți.

Florin și Cosmin au făcut în platou trei take-uri, dacă nu mă înșel. Una peste alta, a durat mai mult alegerea listei decât piesele propriu-zise.

În fine, ce vedeți mai sus e o aiureală-trăsnaie. În cheie mai serioasă, am făcut un duet Nicole Cherry cu Dana Nălbaru:

Și aici lucrurile s-au pus la punct într-o scurtă sesiune de studio, la Tommo Production, împreună cu Masi, colaboratorul lui Nicole. S-a repetat de două-trei ori în studio și aia a fost.

Diseară, în emisiune, puteți afla mai multe detalii. Noi, în orice caz, vrem să folosim din ce în ce mai mult tot ce-avem pe mână: bandul care poate cânta orice, sonorizarea bună și tot felul de idei mai razna, vorba Hi-Q-ului.

  1. Cele mai nasoale posturi de pe Comanescu.ro în 2013 | Comanescu.ro Reply

    […] În țara minunilor: Cum se face istoria rap-ului. Am explicat cum am făcut muzică inedită la În țara minunilor (Florin Grozea cu Cosmin Tudoran, Dana Nălbaru cu Nicole Cherry etc.). Dragii mei Dana și Florin sunt cu siguranță niște nume prea mainstream pentru publicul meu strâmbător din nas. Rețeta de producție TV pe care am încercat s-o dau n-a interesat pe prea multă lume. Oh, well. […]

Post your thoughts