“În țara minunilor”: cum se face istoria rapului

Unul din lucrurile care m-au frapat de când am început “În țara minunilor” a fost cât de rapid pun pe roate, muzical, tot felul de lucruri Florin și Dana de la Hi-Q, dar și ceilalți cântăreți care vin în emisiune. Gluma de mai jos am pregătit-o pentru emisiunea de diseară (TVR 2, 20.10) și e o idee de-a lui Florin Grozea. Florin a pornit de la ceva asemănător făcut de Jimmy Fallon și Justin Timberlake: Istoria rapului.

Pentru versiunea cu “românesc” la coadă, Florin l-a cooptat pe Cosmin Tudoran.

Aici survine mirarea mea. Cât credeți că au repetat Cosmin și Florin ca să facă asta? De la idee până la realizare totul a durat câteva zeci de minute. Am văzut toată povestea născându-se cu o seară înaintea înregistrării, la studioul Hi-Q. Au pornit de la o listă de piese, făcută din cap și de pe YouTube. Band-ul a primit comanda, și a aranjat un negativ pe care s-au adăugat instrumente live, în platou, așa cum vedeți.

Florin și Cosmin au făcut în platou trei take-uri, dacă nu mă înșel. Una peste alta, a durat mai mult alegerea listei decât piesele propriu-zise.

În fine, ce vedeți mai sus e o aiureală-trăsnaie. În cheie mai serioasă, am făcut un duet Nicole Cherry cu Dana Nălbaru:

Și aici lucrurile s-au pus la punct într-o scurtă sesiune de studio, la Tommo Production, împreună cu Masi, colaboratorul lui Nicole. S-a repetat de două-trei ori în studio și aia a fost.

Diseară, în emisiune, puteți afla mai multe detalii. Noi, în orice caz, vrem să folosim din ce în ce mai mult tot ce-avem pe mână: bandul care poate cânta orice, sonorizarea bună și tot felul de idei mai razna, vorba Hi-Q-ului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *