S-a completat descompletarea de la Compact: Ciprian Rus, redactor-șef

Ciprian Rus de la Cluj (“Monitorul” – EMI) vine la București, ca redactor-șef la “Compact”, în locul lui Horia Ghibuțiu, care a plecat la “Evenimentul zilei”, în locul lui Răzvan Ionescu, care a plecat la “Cotidianul”, în locul lui Mihnea Măruță, care a plecat la Cluj (nu cred că la “Monitorul”).

Pe Ciprian l-am cunoscut acum vreo doi ani, când am ținut un training pentru o fundație olandeză, Freevoice, și una românească, Startmedia. Tânăr, prof la școala de jurnalism, animat de intenții bune. Succes!

Mai avem și o promovare, Ciprian Voiculescu, devenit redactor-șef adjunct. De la stânga la dreapta, Rus și Voiculescu:

Comunicatul Ringier:

Ciprian Rus se alătură echipei Ringier România ca Redactor Șef al cotidianului Compact. Ciprian Voiculescu este promovat Redactor Șef Adjunct

București, 9 iunie 2008 – Începând cu 15 iulie Ciprian Rus se alătură echipei Ringier România ca Redactor Șef al cotidianului gratuit Compact de București. Ciprian Voiculescu, care a asigurat temporar coordonarea editorială a ziarului, este promovat în funcția de Redactor Șef Adjunct.

Ciprian Rus (30) are o experiență solidă în media atât în zona academică, cât și în cea operațională. La începuturile carierei sale a lucrat la diverse publicații studențești, incluzând Opinia Studențească. După absolvirea secției de Jurnalism din cadrul Universității “Babeș-Bolyai”, în anul 2001, Rus s-a alăturat echipei editoriale a Monitorului de Cluj ca reporter și a avansat de-a lungul timpului, ocupând pe rând pozițiile de Editor, Redactor Șef Adjunct și, din 2006, funcția de Redactor Șef. Printre realizările cele mai importante se numără construirea unei noi identități editoriale și grafice a ziarului. După preluarea de către grupul german EMI, proiectul coordonat de Ciprian Rus la Cluj a fost implementat și în alte două publicații ale rețelei, respectiv Monitorul de Alba și Monitorul de Sibiu. Încă din 2002, Rus a susținut mai multe cursuri despre jurnalism la Universitatea “Babeș-Bolyai” din postura de cadru didactic asociat.

Activitatea publicistică de peste 10 ani i-a adus două importante nominalizări, pentru expresivitate jurnalistică în 2003, în cadrul Galelor Clubului Român de Presă, respectiv pentru literatură sportivă în 2007, în cadrul Premiilor “Ioan Chirilă”. În plus, Ciprian Rus este beneficiarul prestigiosului program International Leadership Visitor Program derulat de Departamentul de Stat al SUA, program în cadrul căruia, pe parcursul unei luni, a avut ocazia de a studia modul de lucru al unor redacții de top precum cele ale NY Times, Washington Post sau LA Times.

Ciprian Voiculescu (29) s-a alăturat echipei Compact la începutul anului 2006 ca jurnalist în cadrul secției Sport și a contribuit la lansarea de succes a ziarului. În mai a acceptat provocarea de a coordona echipa editorială a cotidianului Compact până la numirea noului Redactor Șef, devenind Redactor Șef Adjunct interimar. Experiența sa profesională include posturi în domeniul marketing (NY Connect) și cercetare a pieței (IMAS și GfK). Ciprian Voiculescu a debutat în domeniul editorial ca Redactor Șef al revistei Bumerang. A mai lucrat ca traducator si editor al editurii RAO.

Marius Hagger, General Manager al Ringier România a declarat:

“Ringier are ca obiectiv global să devină un jucător important în segmentul ziarelor gratuite, de aceea Compact este un titlu cheie pentru noi. Mă bucur să îl confirm pe Ciprian Voiculescu, care și-a demonstrat abilitățile de lider, în funcția de Redactor Șef Adjunct și să îi spun lui Ciprian Rus bun-venit în echipa noastră! Realizările sale de până acum, alături de calitățile subliniate de complexul proces de evaluare desfășurat anterior luării deciziei de angajare, l-au recomandat pentru ocuparea acestei funcții importante în cadrul echipei noastre. În același timp, consider că deschiderea către jurnalismul de calitate din afara granițelor Bucureștiului este o realizare în sine pentru Ringier, în calitate de lider al presei scrise. Personal, am o considerație specială pentru jurnalismul regional și local și mă bucur că am reușit să recrutăm pentru Compact un Redactor Șef cu experiența și talentul lui Ciprian Rus.”

3 thoughts on “S-a completat descompletarea de la Compact: Ciprian Rus, redactor-șef”

  1. O mutare interesanta, sunt curios daca se va schimba cumva linia ziarului, Ciprian Rus are mai multa experienta in presa de nisa.

    Vor trebui oricum sa schimbe ceva ca raspuns la Ring.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *