Ha, ha, ha, am bătut Realitatea (TV)

Spuneam acum vreo două zile că m-am apucat de jacksonologie. Marți seară, la Antena 3, am stat vreo trei ore în studio cu Alina Petrescu, Zoli de la Sistem și Simona Popi, ziaristă, autoare a unei cărți despre Maicăl și deținătoare a unui autograf de la același.

Pe viu, toată treaba a fost epuizantă – vreo trei ore de live, o mulțime de vorbe. Nu eram prea încântat când am ieșit și noaptea, târziu, m-am uitat la concurență. Pro TV își merită desigur locul I, cu Esca și Loredana. La Antena 1 n-am dat cu nasul, dar m-a interesat mai ales competiția directă, adică Realitatea TV. Mi s-a părut că fac bine ce fac, cu Melania Medeleanu, Anamaria Lembrău și Mihai Tatulici, dar, azi dimineață, am găsit un 1,8 pe all urban la Antena 3 și numai 1,6 la Realitatea TV.

Una din explicații poate fi faptul că Medeleanu, Lembrău și Tatulici au fost acoperiți permanent și au comentat din off – cel puțin cât am văzut eu. Era frustrant chiar și pentru mine, care îi cunosc, și se putea folosi ușor una din cele trei ferestre pentru prim-planuri. O alta, mai importantă, ar putea fi faptul că Alina Petrescu a gestionat o emisie logică, concentrată pe ceea ce se întâmpla la Staples Center. Am fost impresionat de fluența cu care traducea discursurile din engleză, cred că lumea a înțeles foarte clar de la Antena 3 ce se întâmplă la înmormântare, pas cu pas.

Sigur, paralela nu e una riguroasă, fiindcă nu am urmărit ambele emisii în întregime. Poate ați văzut voi și veniți cu detalii.

9 thoughts on “Ha, ha, ha, am bătut Realitatea (TV)”

  1. “am găsit un 1,8 pe all urban la Antena 3 și numai 1,6 la Realitatea TV”. Nu sunt decat 0,2% diferenta in favoarea Antenei 3. In sfarsit, antena 3 a spart gheata in a bate Realitatea la evenimente importante- majore.. Nu m-am uitat la Antena 3, nu mi-a placut, PRO a fost cel mai tare, n-au balmajit peste ceremonie,asa cum s-a facut la Antena 1 si celelalte. Alina Petrescu a inceput sa devina prea deontoloaga de la o vreme, e din ce in ce mai Patapievicista.

  2. Totuși, ai fost la concurență cu Tatulici. Adică cei de la Realitatea chiar s-au străduit să piardă acest concurs fictiv.

    Tatulici este un personaj atât de banal și neimportant încât lumea nici nu se mai obosește să-l înjure.

  3. Oricat de misto ar fi fost prezentatorul X sau Y, nu m-as fi uitat pe altceva decat pe CNN (sau orice alt canal de limba engleza) din doua motive:

    1. Nu vreau sa vad momente de genul “Mihaela, povesteste-ne tu cum mirosea respiratia lui Maical cand canta pe scena”
    2. Traducerea real-time infecta pe majoritatea televiziunilor.

  4. In cea mai mare parte a zilei eu m-am uitat pe Antena 3 ! Mai butonam si pe Antena 1 cand seara in platou au fost pe rand ..Toni Grecu, Monica Anghel sau M Badea..eu asteptand ora 23 pt serialul Heroes

  5. Eftimie: Bă, să știi că Tatulici avea povești în el. S-a întâlnit cu Maicăl în 1992 toamna sau nu știu când.

    Adrian B./Aliss: și eu stau destul de mult pe CNN, cu sau fără Michael Jackson. Însă lumea s-a dus (și) pe posturile românești.

  6. indiferent ce povesti are tatulici in el, telecomanda mea muta singura pe alt post cand apare. eu m-am uitat pe cnn si bbc. nici macar nu mi-am pus problema sa ma uit pe posturile romanesti. exact asa cum in noaptea in care a murit mj nu am dat nicio geana pe rtv sau a3. ce sa vad acolo? patetisme si intervievari cu iliescu?

    televiziunile romanesti au facut ratinguri de toata jena pe ceremonia aia de marti seara. tocmai pentru ca majoritatea celor interesati s-au uitat pe posturile straine. iar cei care n-au fost interesati au injurat copios toate posturile pline de mj si au butonat pana au gasit altceva.

  7. Sint cu fam. la munte, intr-o zona cu RTV, dar fara A3 (dar poate si fara peoplemetere…), deci te-am scapat, bibicule. Oricum, spre nesansa lui alde Tatulici, in sala de mese a cabanei tv-orul era dat tot pe Pro. Jur ca le iubesc pe fetele astea si le vreau tot binele (cu Esca sint amic din 92), dar au batut cimpii original. Era bine daca ar fi spus platitudini pioase,,, ei bine nu: au bagat direct dezinformare! Evident, o dezinfo pioasa. Asa cum am spus la prima noastra sedinta de jacksonologie de pe A3, legenda abia incepe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *