Nu se știe cine dă și cine primește :-)

Poate că o știți pe această doamnă, pe nume Mihaela Mihăescu, a circulat pe internet acum câteva luni. Este președinta unui ONG, Ihtis, al persoanelor cu dizabilități. Am găsit-o pe Mihaela într-un program Soros unde învățam ONG-urile să folosească blogul ca mijloc de advocacy și m-au izbit carisma și normalitatea pe care le are. Așa a apărut viralul de mai sus, care s-a învârtit nu foarte mult, vreo 13.000 de vizionări, dar a fost văzut de cine trebuie, fiindcă în contul Ihtis s-au strâns câteva mii bune de euro.

De ce revin cu povestea asta acum: ieri a fost Gala Societății Civile și, printre o mulțime de ONG-uri cu vechime și forță, s-a ivit și un premiu trei la secțiunea Buget -/Eficiență + pentru Ihtis, plus o mențiune la Servicii sociale pentru categorii defavorizate.

Se dovedește încă o dată că internetul și blogurile pot schimba lucruri. Le mulțumesc în mod special lui Cristi Manafu, Dan Vârtopeanu și Dragoș Dehelean pentru implicare și modul cum am transformat un filmuleț viral într-o campanie ad-hoc care iată că are nu doar rezultate, ci și premii. La film s-au adăugat bannere făcute de Dan și donații prin telefon și SMS, de la Romtelecom, Orange, Vodafone, Cosmote. Totul s-a făcut cu ajutorul indispensabil al Mirelei Rus, pe vremea aceea la Soros, iar viralul e produs de Indie Studio, adică:

– Producător/idee: Ana-Maria Caia
– Imaginea: Andrei Butică
– Montaj: Paul Popa
– Procesare sonoră: Răzvan Cîrligeanu
– Stil: Alex Bălășescu
– Hair Style: Dana Gottschling
– Copy: Iulian Comanescu.

Mihaela Mihaescu

Mihaela Mihaescu

Puteți citi aici povestea Mihaelei de la Gală.

2 thoughts on “Nu se știe cine dă și cine primește :-)”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *