EXPLOZIV! Dan Diaconescu rupe lanțul. VEZI AICI de ce se legase cu el!

Știu că la ora asta toți analiștii de prin studiouri își dau ochii peste cap pe tema situației din PDL, dar mie știrea politică a zilei mi se pare faptul că Dan Diaconescu rupe lanțurile sau crawl-urile alea de care se legase de scaunul de la OTV, devenit adăpost vremelnic pentru el de când CNA l-a sancționat cu înjumătățirea licenței (oprirea OTV de la sfârșitul lui septembrie) pentru publicitate politică mascată pe față.
Am primit azi mai multe întrebări și invitații ca să spun ce cred de toată povestea; ca să nu mă repet, am refuzat vreo două. Cum din “Evenimentul zilei” nu se prea înțelege în ce ordine-am spus ce-am spus, postez aici.
 
Înjumătățirea licenței este consecința logică a unui meci pe care Dan Diaconescu îl are de ani de zile cu CNA-ul. Nu se cheamă neapărat că meciul a fost câștigat de CNA, fiindcă prin toamna lui 2008, când Diaconescu a mai avut un conflict cu aceeași instituție, circula scenariul conform căruia în caz de oprire a licenței OTV realizatorul se va “retrage-n munți”, pe DDTV. În mod mirific, termenul de încetare a emisiei pică fix cum nu se poate mai bine, adică în octombrie, în pre-campanie electorală, presupunând că alegerile parlamentare sunt pe la jumătatea lui noiembrie, așa cum ar trebui. Liber de contractul cu sine însuși de la OTV, unde trebuia să-și petreacă o treime din viață, Diaconescu va putea țopăi ca o libelulă de la un post de televiziune la altul, în calitate de invitat, așa cum a și început să fie cultivat de Realitatea TV, desigur că din motive de rating. În campanie, va beneficia în virtutea legii sau a uzanțelor consfințite, de timpi de emisie la fel cu celelalte partide, măcar pe posturile publice, așa încât va putea să transforme tot acest balamuc într-o scenă personală de dimensiuni mai mari și decât drăcia de pe care a cântat Rolling Stones la București.
Un scenariu posibil e deci ca Diaconescu să lase OTV-ul să piardă viteză și să se facă luntre și punte ca să bage DDTV-ul “cât mai în pachetul de bază” al cabliștilor. În funcție de blocul politic cu care se va alia, va putea fi văzut pe o anumită parte a posturilor, mai ales – și din nou – ca invitat.
Cu alte cuvinte, dacă tai o râmă în două nu obții o râmă moartă, ci mai multe râme.
Acuma, sper să nu se supere pe mine Dan Diaconescu pentru că l-am făcut râmă. Nu e deloc râmă. Doamnele și domnii ăia care fac agitație prin PDL și au încă pâinea și cuțitul în mână o să vadă mai la toamnă de ce.
 
În lipsă de altă ilustrație mai bună:
Rolling Stones la București

Rolling Stones la București

Mai multe la OTV, unde în momentul ăsta e ditamai balamucul, se pune de-o revoluție. Bine că e la concurență cu Master Chef și Dan Negru.

Enhanced by Zemanta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *