Eurocast – episodul 1

Ca să știți, că sunt întrebat deja dacă eu am făcut cutare sau cutare lucru în campania pentru europarlamentare. Am făcut o serie de filme scurte de internet pentru Adina Vălean și ALDE, numită Eurocast. E vorba de diferite lucruri care se întâmplă la Bruxelles și Strasbourg, în instituțiile UE. Primul episod:

Conceptul și execuția sunt aparțin Indie Studio.

P.S.: E de campanie sau nu? Vedeți ce zice Adina la sfârșit. Oricum, altceva n-am făcut și nu cred să fac care să fie legat într-un fel sau altul de partide până pe 7 iunie.

6 thoughts on “Eurocast – episodul 1”

 1. ii trebuie mai multa substanta; plus o viteza mai mare cand vorbeste la seminar, zau;

  si sa se ridice cand da mana cu oamenii, chiar dc sunt niste pustoaice amarate:)

  aeru’ de profa n’o avantajeaza

 2. dna valean spune ca indica grupului parlamentar cum sa voteze. cand a vb la rtv despre votul in parlamentul european a spus ca in grupul liberal nu se voteaza cu turma. cum zicea si dumneaei: una e acolo si alta aici.

 3. Mecanismul e cam așa: sunt 785 de europarlamentari și fiecare e cu treburile lui în câte-o comisie. Majoritatea lucrurilor se decid acolo și ceea ce ajunge în plen e oarecum “gata de votat”. Totuși, parlamentarul de la comisia monetară nu știe ce s-a vorbit la Libertăți civile, motiv pentru care în plen se uită la liderul sau viceliderul de grup care îi indică, cu degetul, cum se votează într-o anumită chestiune.

  Se votează foarte mult cu mâna, fiindcă președintele de ședință poate aproxima votul la ochi. Doar dacă sunt scoruri strânse se dă buton. Am fost la Strasbourg și am văzut cum merge, e spectaculos, un amendament durează 2-3 minute.

  Nu știu exact ce-a zis Adina la Realitatea TV, dar altfel nu-mi imaginez cum ar putea funcționa plenul ăla care e de două ori cât Parl. României.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *