Ce se va întâmpla cu Berecleanu?

Antena 1 s-a săturat de Mîndruță și Stoicescu, pe care i-a scos de pe post după șase ani de Observator. Dezavantaj, Mîndruță și Stoicescu. A urmat, la Observator, Alina Petrescu, care “n-a dansat decât o vară” (și o primăvară), pentru a ieși din schemă fără buna reputație pe care și-o construise la Antena 3. Dezavantaj Petrescu. Acum, vine la rând Berecleanu. Ce se va alege de ea?

La viitor, nu putem decât gândi două scenarii. Cum spuneam aiurea, succesul “Observatorului” depinde mai puțin de prezentator decât de faptul că materialele de la Antena 1 sunt scrise prost, montate fără haz și uneori deplasate. E drept, Andreea Berecleanu e mai ofertantă, pe un format generalist, decât Alina Petrescu. Dar nu poate totul de una singură.

Dacă lucrurile se vor drege, e drept, Andreea Berecleanu va fi într-o ipostază nebanală și fericită: challenger cu cifre la statutul Andreei Esca. Ceea ce nu s-a mai întâmplat de eoni în televiziunea din România. Ce se va alege însă de ea dacă Observatorul nu se va pune la punct? La ce-am văzut până acum, pare că Andreea va ieși din întreaga poveste cu brandul alterat. Totuși, lucrurile nu stau chiar așa. Fără ironie, prin acest algoritm Antena 1 riscă să rămână fără vedete de Observator. Și riscă să accentueze senzația de derută pe care o comunică implicit. E posibil ca Intact Media Group să se re-concilieze cu statutul de televiziune de mâna a doua la ora 19.00 și Berecleanu să rămână cu Observatorul.

Toate acestea sunt însă cu “dacă” și cu “poate”. Singura morală certă e deocamdată cea din western-uri. Adică: “Nu trageți în pianist, face și el ce poate!”

Articol apărut în ediția de tipar de marți, 24 august, a ziarului “România liberă”. Trimiterea de internet

3 thoughts on “Ce se va întâmpla cu Berecleanu?”

  1. Ce chestie: eu, ca simplu spectator, preferam (pina acum citeva saptamini) sa astept inca o ora si sa ma uit la Telejurnal pe TVR1. In ciuda tuturor aiurelilor care s-au spus aveam parte de un jurnal corect, curat, echilibrat, destul de bine facut. Dar te-ai dus, dulce minune…
    Solutia ? Pai sa faca Antenele o oferta serioasa de preluare a actualei echipe de la TVR, zic. Pe de o parte lucrurile la Antene vor ramine la fel de nasoale, pe de alta parte n-o sa-mi mai para rau ca dau degeaba bani pe abonamentul TVR.

  2. realitatea si antena 3 sunt demult imposibile. Este interesant insa sa le urmaresti metodele de manipulare! Iar din cand in cand, ai parte si de fun … cand isi dau cu stangul in dreptul … Va amintiti de telefonul buclucas de la ora de foc? Sau de repartitia data de Traian Basescu catre Elena Basescu? Dar de clipul publicitar cu FNI? Pardon, aia nu este fun …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *