Ba da, a fost criză şi în Second Life

Acum vreo câteva zile, când am aflat că Linden Labs, proprietarul Second Life, îşi concediază 30% din angajaţi, mă întrebam dacă o fi fost criză şi în jocul propriu-zis (sau lumea virtuală, cum îi zic puriştii, fiindcă n-are scenarii). Se pare că da, chiar înaintea crizei sub-prime, fiindcă pieţele din Second Life erau şi mai puţin reglementate. Uitaţi ce-am găsit despre asta:

 • Criza reală din 2008 a fost prefaţată de prăbuşirea cel puţin unei bănci din Second Life, Ginko Investments, în 2007, spune MSNBC. Formula crahului: depozite şi împrumuturi cu dobânzi astronomice. Căderea băncii s-a soldat cu dispariţia “în fum” a 750 de mii de dolari SUA (echivalentul în dolari Linden, moneda jocului).
 • În ianuarie 2008, Linden Labs, proprietarii Second Life, interziceau băncile, bancomatele şi altele asemenea, ca urmare a incidentului Ginko Investments, cu excepţia insituţiilor financiare acreditate în lumea reală.
 • Economia Second Life a rămas puternică, declara unul din boşii jocului în octombrie 2008 pentru AFP, în ciuda celor de mai sus. “Second Life, ca întreg, a rămas neafectată de harababura din economia mondială.” În fine…
 • La sfârşitul lui 2008, preţul “pământului” se prăbuşise cu 84 la sută, până la aproximativ 2 dolari Linden (1 cent SUA).
 • Situaţia economică din Second Life pare a se fi îmbunătăţit în ultimul trimestru din 2009, dacă e să ne luăm după ce scrie aici.
 1. Sana Nicolau Reply

  Cu toate grozaviile pe care le prezinti aici, tot pare mai rentabil sa ne retragem acolo, macar 76% din timpul constient. Desi n-am intrat niciodata, abia acum sunt cu adevarat intaratata:)

 2. Iulian Comanescu Reply

  Eu am fost de vreo două ori dar nu s-a lipit de mine. M-a frapat o chestie pe care o spunea William Gibson într-un interviu (ăla cu Neuromancer şi cyberspaţiu): unii oameni au început să semene, în viaţa reală, cu nişte avataruri din Second Life 🙂

Post your thoughts