Ba da, a fost criză și în Second Life

Acum vreo câteva zile, când am aflat că Linden Labs, proprietarul Second Life, își concediază 30% din angajați, mă întrebam dacă o fi fost criză și în jocul propriu-zis (sau lumea virtuală, cum îi zic puriștii, fiindcă n-are scenarii). Se pare că da, chiar înaintea crizei sub-prime, fiindcă piețele din Second Life erau și mai puțin reglementate. Uitați ce-am găsit despre asta:

  • Criza reală din 2008 a fost prefațată de prăbușirea cel puțin unei bănci din Second Life, Ginko Investments, în 2007, spune MSNBC. Formula crahului: depozite și împrumuturi cu dobânzi astronomice. Căderea băncii s-a soldat cu dispariția “în fum” a 750 de mii de dolari SUA (echivalentul în dolari Linden, moneda jocului).
  • În ianuarie 2008, Linden Labs, proprietarii Second Life, interziceau băncile, bancomatele și altele asemenea, ca urmare a incidentului Ginko Investments, cu excepția insituțiilor financiare acreditate în lumea reală.
  • Economia Second Life a rămas puternică, declara unul din boșii jocului în octombrie 2008 pentru AFP, în ciuda celor de mai sus. “Second Life, ca întreg, a rămas neafectată de harababura din economia mondială.” În fine…
  • La sfârșitul lui 2008, prețul “pământului” se prăbușise cu 84 la sută, până la aproximativ 2 dolari Linden (1 cent SUA).
  • Situația economică din Second Life pare a se fi îmbunătățit în ultimul trimestru din 2009, dacă e să ne luăm după ce scrie aici.

2 thoughts on “Ba da, a fost criză și în Second Life”

  1. Cu toate grozaviile pe care le prezinti aici, tot pare mai rentabil sa ne retragem acolo, macar 76% din timpul constient. Desi n-am intrat niciodata, abia acum sunt cu adevarat intaratata:)

  2. Eu am fost de vreo două ori dar nu s-a lipit de mine. M-a frapat o chestie pe care o spunea William Gibson într-un interviu (ăla cu Neuromancer și cyberspațiu): unii oameni au început să semene, în viața reală, cu niște avataruri din Second Life 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *