The Artist Formerly Known as Cartianu bate câmpii

De pe Twitter aflu una greu de crezut: personajul cunoscut pe vremuri sub numele de Grigore Cartianu e convins că eu sunt autorul canibalei porecle “Gregoire L’Ecrivain”, care i s-a iscat în urma vizitei lui Paulo Coelho în redacția “Evenimentului zilei”, acum vreo câțiva ani. Povestește pe “Pagina de media” pe-vremuri-Cartianu cum “eram în redacție” și am auzit ce a vorbit el cu Coelho, după care am “speculat” și “folosit incorect” chestia aia pe care-a vorbit-o el cu Coelho, de s-a transformat el în Gregoire L’Ecrivain.

Cum ex-Cartianul nu s-a obosit să-mi dea vreodată vreun telefon, să-mi ceară explicații sau lucruri de felul ăsta, ci preferă să bată câmpii prin târg, îi explic și eu tot public cum stă treaba: În octombrie 2005, când a venit Coelho, nu “eram în redacție”, ci ieșisem din schemă ca să-mi fac o firmă, pe care am și făcut-o, pentru ca ulterior să se întâmple ce mai vedeți aici, la Despre, cu ea și cu mine. Mai trimiteam niște comentarii sâmbăta pe mail, așa cum fac și azi la “România liberă”. Prin urmare, n-aveam cum să aud ce-și spun el și Coelho, să “folosesc incorect” și tot ce mai pretinde The Formerly Known pe-acolo.

Altfel, scuze nu pretind, fiindcă rebrandingul căruia i-a fost victimă Fostul El Însuși mi se pare apodictic. De ce spun asta: fiindcă scrisul face victime, printre care uneori se numără și autorul. Doar că nu voiam să-mi arog merite care nu-mi aparțin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *