Recomandări TV: Viața mult așteptată

Miercuri, 24 ianuarie, 23:00, TVR 2

Sinopsis: Aderarea Spaniei la Uniunea Europeană provoacă schimbări dramatice într-o comunitate izolată de crescători de vite din Valle del Pas, Cantabria. Noile legi ale Uniunii Europene îi forțează pe fermieri să își limiteze producția de lapte, iar Gildo, un bărbat de modă veche se luptă din greu pentru a-și menține mica fermă pe linia de plutire.

Trailer:

La Vida que te espera (2004), regizor: Manuel Gutiérrez Aragón
Cu: Juan Diego, Luis Tosar, Marta Etura, Clara Lago, Celso Bugallo

Nu am văzut filmul, dar are referințe bune. Zic că ar merita încercat.

Și ca o curiozitate, tot miercuri, la ora 22:00, National Geographic intenționează să ne destăinuie din Secretele toaletelor, episodul Secretele bărbieritului

razor_blade.jpg

Un obicei vechi de 30.000 de ani, bărbieritul a devenit o obsesie estetică, modernă. Dacă e cineva interesat de subiect și atras de noile tehnologii în materie de aparate de ras, gazda emisiunii, Adam Hart-Davis îl așteaptă într-unul dintre cele mai intime spații domestice pentru a-i explica misterele unei industrii de multe miliarde de dolari care datează cu mult înaintea marilor faraoni ai Egiptului. Pe de altă parte, o statistică mai recentă zice că în lume s-au înregistrat peste 600.000 de cazuri în care oamenii s-au sinucis în toalete folosind lame de ras.

Personal, îmi plac abordările celor de la N.G., dar uneori mă surprind subiectele… Tema acestui episod mi-a amintit însă de un scurt metraj a lui Martin Scorsese – Marea bărbiereală.

Vezi filmul:

The Big Shave (1967), regizor: Martin Scorsese
Cu: Peter Bernuth

Cred că a fost primul film a lui Marty, făcut într-o perioadă când, probabil el însuși avea probleme cu bărbieritul. Melodia de pe coloana sonoră îi aparține lui Bunny Berigan și se numește I Can’t Get Started. Filmul a fost turnat pe zece role de peliculă color marca Agfa donate de Palais des Beaux Arts, din Bruxelles. Criticii au interpretat automutilarea personajului ca pe o metaforă împotriva războiului din Vietnam.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *