Da, el e…

Sau cel puțin – pot să bag mâna-n foc. Emil Brumaru a început să scrie pe blog de prin august, la Hobbitul.Blogspot.com. Stilul inconfundabil al însemnărilor, ca și faptul că acum vreun an și mai bine Brumaru purta pe Yahoo Messenger conversații cu Ada Milea cu acest nick, “Hobbitul”, cred sunt suficiente.

Iubitorilor de poezie, numele lui Emil Brumaru le spune multe. Versurile lui pot fi apreciate pentru caracterul erotic-scandalos, dar și pentru o anumită delicatețe la care poetul ieșean, născut în 1939, nu renunță nici în toiul celor mai inflamate figuri de stil.

O antologie Brumaru este disponibilă în format pdf aici, la Liternet. Mostră:

CÎNTEC NAIV
Nu crini, ci viperi porți în gură!
Pletele-ți zbîrnîie în vînt
A raiuri smulse din scriptură
Și-a iederă ucisă blînd,
Nepotolita mea puștoaică,
Tu ce mă chemi să te sărut,
Nebună ca o balalaică-n
Permisia unui recrut,
Pe sînii îndopați în silă
Cu zahăr. Ca pe poze-n bîlci
De ne vom giugiuli, ai milă
De un bătrîn motan cu gîlci!

180px-Emil_brumaru.jpg

19 thoughts on “Da, el e…”

  1. Cătălin, Pavel, Mopsul și toți admiratorii: i-am scris și i-am cerut un ymterviu. Omul pe care-l admirăm s-a declarat obosit și fără chef, cu un refuz-amânare de altfel foarte amabil. Stau și mă gândesc: dacă fac o pagină specială de rugăminți, în care fiecare dintre noi îl roagă cum știe el mai frumos și îi pune și o întrebare, poate-l înduplecăm. Mă ajutați? Din asta o să vă alegeți cu câte-un răspuns de la Brumaru.

    Alex: îmi pare rău că nu-ți place, asta e 🙂

  2. Fostul medic din Dolhasca are inca pana ascutita si vorba vrajita si acum, la batrinete. Cu Arghezi l-as compara prin verbul lui acid, prin erotismul revarsat, care cumplit ii mai umple de sila pe puritanii nascuti probabil din spori, precum paramecii… Mai copii, fiti fericiti ca-i puteti citi slova! Brumaru este un scriitor unic in literatura romana moderna, un golan frumos ca Villon, un iubitor de placeri cum a fost Rabelais, un genial “spurcat la gura” precum Chaucer. Sa ne traiesti, maestre, si nu te zgirci sa-ti reversi mâlul cuvintelor vrajite peste semintele doritoare de pârg ale mai tinerilor tai ucenici…

  3. asta da descoperire. pacat ca altii nu sunt atit de “curajosi”. dar poate in cazul lui emil brumaru era firesc sa tina pasul cu timpurile. poate e pacat ca internetul apartine doar citorva generatii, in special tinere.

  4. Fiecare are de invatzat de la moshulica! Se vede ca a trecut prin viatza in marsh fortzat. Ca-i plac pushtoiacele nu-i de rushine. treaba se complca cind incep sa-i placa Tristana IR., traducatoarea aia de lux. Pune botul unde trebuie, pezevenghiul!!! Mai vreau texte cu pretexte!

  5. Hello, avangardistule, pui si eu o intrebare timida. De ce majoritatea avangardei e din Dorohoi? Stiu ca-ti place Blecher.Pe mine ma framinta la viscere., da nu ma duc la doctor , ci la biblioteca municipala. cam jegoase cartile alea, insa imi fac bine la creier.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *