NC Munteanu, homosexual și turnător; ziariștii, descurajați; Becali, cu ochii pe America; Wally Ollins, la Cărturești

UNU. Gramo’s World: După scandalul fundului, Gramo revine cu o chestie cât se poate de serioasă, în sensul că a ascultat confesiunea lui Neculai Constantin Munteanu, care spune că a fost turnător, alături de alți patru colegi de la “Europa liberă”, și pe deasupra homosexual, singur sau în diferite alte combinații. “Mai bine homosexual, decât comunist”, zice NC Munteanu.
Apropo, Gramo a mai luat blogul lunii ianuarie de la Jurnalismonline.ro și primește un perdaf care mi se pare just de la Monoranu.

DOI. Blog de dat cu capul: Ioana Avădani relatează că Clubul Român de Presă a adoptat o modificare în codul deontologic, prin care se recomandă jurnaliștilor să nu fie angajați ca informatori sau ofițeri sub acoperire ai vreunui serviciu secret. Oare de-aia și-o fi făcut coming out-ul Neculai Constantin Munteanu? Nu cred. O să-și facă vreun spion ieșirea din presă – sau din servicii – din cauza asta? Răspundeți voi.

TREI. Andrei Bădin: Gigi Becali s-a apucat să strângă voturi în diaspora din America de Nord. Miza: un milion și jumătate de români din SUA și Canada.

PATRU. Manafu: Wally Ollins poate fi văzut mâine, de la ora 18.00, la Cărturești, spune Cristi. Adică azi, miercuri. La ora 11.00, Ollins susține la SNSPA o prelegere despre brandul de țară. Miros o știre cu brandul de țară – și nu mă refer la teoriile lui Wally despre acesta, ci la entitatea care o să aibă grijă de ceea ce feseniștii numeau “imaginea României în lume”. Oare nu poate să strângă nimeni cerșetoarele vorbitoare de română din Roma, până una-alta?

11 thoughts on “NC Munteanu, homosexual și turnător; ziariștii, descurajați; Becali, cu ochii pe America; Wally Ollins, la Cărturești”

 1. Pentru cei care nu pot asculta confesiunea lui N.C. Munteanu, la
  http://bucurenci.blogspot.com/ se afla transcrierea pasajului confesional.
  Viata privata a lui NCM nu ma priveste DAR povestea cu Securitatea DA.
  Am citit de citeva ori acest text alambicat si marturisesc ca nu imi este clar daca a turnat la Secu sau nu.

  Sa auzim numai de bine,

  Sorin

 2. @Iulian stii cum se spune : permisivitatea e mama anarhiei.
  Am auzit ca prin SUA e legala casatoria cu animale si ca in Olanda oamenii isi injecteaza droguri pe strazi.Dar trebuie sa fim permisivi , nu-i asa?Sa fim ingaduitori. Sa multumit pe toata lumea… cand e clar care e pararea generala referitoare la homosexuali.

  Apropo comentariul meu nu continea magarii ci opinii si ,mai clar, fapte dovedite stiintific
  http://www.narth.com/docs/whitehead-rom.html

 3. UNU. Gramo’s World:
  Am o observatie aici – foarte multi din cei care comenteaza situatia par sa nu fi verificat linkuirea blogului din situl UBuc. Nu era chiar asa evidenta, iar pozele alea nud tb cautate, nutz sareau in ochi.
  Restul – cu branduirea de prof de filo nudist, e o alegere, depinde mult de lumea cu care se inconjoara fiecare. 🙂
  Pentru multi e caraghios de naiv sa nu te gandesti la “comisarii” care bantuie prin societatea romaneasca moderna si libera, desigur. Dar mie mi se pare ca cel mai nasol – pe termen mediu si lung – au iesit comisarii, nu gramos.

 4. Clocky: eu sunt permisiv, prefer anarhia dictaturii, fiindcă am prins și ceva din vremurile lui Ceaușescu.

  Studiul pe care îl citezi pare destul de serios și îmi aduce aminte de ceea ce mi-a spus un gay, când am scris un material despre ei: exista o nevroză a gay-ilor, dar ea este dobândită și nu anterioară conștientizării homosexualității. Motivul e, desigur, presiunea majorității și faptul că unora dintre gay li se reproșează că sunt gay.

  De aici nu putem trage concluzia că homosexualitatea e o boală, ci că se asociază cu o serie de probleme, din cauza presiunii sociale. Presupunând că am putea inventa o insulă care să fie populată numai de gay, altfel zis, probabil că ei n-ar putea suferi de toate acele probleme.

  Cât privește căsătoria dintre homosexuali, nu pun mare preț nici pe cea heterosexuală, în sensul de uniune civilă. Deci nu văd de ce ei n-ar putea merge la starea civilă. Biserica, desigur, are o cu totul altă atitudine și aici se poate isca o întreagă dezbatere teologică, în care eu nu sunt destul de informat ca să mă pronunț. Atitudinea BOR mi se pare totuși rigidă.

  Te rog să mă crezi că în aceeași măsură în care înțeleg ce-i roade pe homosexuali, nu sunt încântat de stridența unora dintre ei, mai ales puștii pentru care asumarea unei astfel de identități sexuale pare mai curând o chestiune de modă. Am compasiune pentru cei cărora diferite tare din trecut le-au inculcat genul ăsta de stridență, dar asta nu înseamnă că zgomotul, în sine, nu mă deranjează.

  De altfel, gay-ii pot fi niște oameni mai manierați și cu mai mult bun gust decât majoritatea. Unii dintre oamenii serioși din comunitate sunt la fel de deranjați ca și noi de isteria unora din confrații lor. Ca peste tot, există pădure și uscături.

 5. Blogul meu e despre branding si de aici indreptarea spre branding personal. Trebuie sa recunosc ca am scris post-ul si pentru ca sunt si eu in mediul universitar si stiu ce inseamna sa fii persoana publica (chiar daca in proportie mai mica). Nu e vorba de dictatura, ci de a gandi constient la ceea ce vor cei din jur sa vada. Nu sunt impotriva nudismului. Oamenii se pot mandri cu ceea ce au dar poate nu pe toti ii intereseaza asa de mult subiectul. In orice caz nu intratat de mult incat sa-ti postezi poze nud si sa faci referire la ele pe site-ul institutiei pe care intr-o mai mica sau mai mare masura o reprezinti. Ca e greu sa ajungi la link-ul respectiv, mda adevarat dar din moment ce el exista atunci omul le-a pus ca sa fie vazut. Si hai sa fim sinceri! Voua nu va suna a frustrare chestia asta?
  In plus, cei ce navigheaza pe acest site al fac de filosofie nu sunt toti pasionati de nudism si unora aceste poze le pot crea stari nu tocmai pozitive.
  Parerea mea e ca omul nu ar fi trebuit sa puna un link pe site-ul facultatii. Ca le-a pus pe blog e treaba lui. (chiar daca ma contrazic aici cu articolul meu anterior). Dar pe un site cu trafic destul de ridicat si destul de divers, hmm. Mie imi suna clar a dorinta de a fi vazut. Ori asta e gresit!

  Parerea mea!

 6. eu am citit pasajul ala. am ascultat si varianta radio, dar inca nu mi se pare ca declaratiile spun “eu am colaborat cu securitatea”. mi se pare mai mult o ironie.
  “Faptul ca nu sunt singurul acuzat ca as fi fost un securist plasat la Europa Libera nu ma-ncalzeste cu nimic. Nici pe prietenii si pe colegii mei. Dar ei cu ale lor, eu cu ale mele.”
  bref, nu zice ca este ci ca este acuzat. ceea ce e o diferenta.

  cat legat de homosexuali: nu ma intereseaza ce face omul in viata lui privata.
  pot sa citez si eu x studii care arata ca homosexualii sunt perfect normali. traiesc intr-o tara unde mariajul gay este legal, in orasul meu exista un pride parade fermecator si exista un cartier gay de asemenea. exista sef de partid gay. el, nu partidul 🙂
  nu vad nimic rau in asta si nu ma agreseaza. pana la urma, sunt si heterosexuali rai asa cum sunt si homosexuali rai.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *