NC Munteanu, homosexual şi turnător; ziariştii, descurajaţi; Becali, cu ochii pe America; Wally Ollins, la Cărtureşti

UNU. Gramo’s World: După scandalul fundului, Gramo revine cu o chestie cât se poate de serioasă, în sensul că a ascultat confesiunea lui Neculai Constantin Munteanu, care spune că a fost turnător, alături de alţi patru colegi de la “Europa liberă”, şi pe deasupra homosexual, singur sau în diferite alte combinaţii. “Mai bine homosexual, decât comunist”, zice NC Munteanu.
Apropo, Gramo a mai luat blogul lunii ianuarie de la Jurnalismonline.ro şi primeşte un perdaf care mi se pare just de la Monoranu.

DOI. Blog de dat cu capul: Ioana Avădani relatează că Clubul Român de Presă a adoptat o modificare în codul deontologic, prin care se recomandă jurnaliştilor să nu fie angajaţi ca informatori sau ofiţeri sub acoperire ai vreunui serviciu secret. Oare de-aia şi-o fi făcut coming out-ul Neculai Constantin Munteanu? Nu cred. O să-şi facă vreun spion ieşirea din presă – sau din servicii – din cauza asta? Răspundeţi voi.

TREI. Andrei Bădin: Gigi Becali s-a apucat să strângă voturi în diaspora din America de Nord. Miza: un milion şi jumătate de români din SUA şi Canada.

PATRU. Manafu: Wally Ollins poate fi văzut mâine, de la ora 18.00, la Cărtureşti, spune Cristi. Adică azi, miercuri. La ora 11.00, Ollins susţine la SNSPA o prelegere despre brandul de ţară. Miros o ştire cu brandul de ţară – şi nu mă refer la teoriile lui Wally despre acesta, ci la entitatea care o să aibă grijă de ceea ce feseniştii numeau “imaginea României în lume”. Oare nu poate să strângă nimeni cerşetoarele vorbitoare de română din Roma, până una-alta?

 1. Sorin F. Reply

  Pentru cei care nu pot asculta confesiunea lui N.C. Munteanu, la
  http://bucurenci.blogspot.com/ se afla transcrierea pasajului confesional.
  Viata privata a lui NCM nu ma priveste DAR povestea cu Securitatea DA.
  Am citit de citeva ori acest text alambicat si marturisesc ca nu imi este clar daca a turnat la Secu sau nu.

  Sa auzim numai de bine,

  Sorin

 2. Iulian Comanescu Reply

  Sorin: multumesc de link. Clocky: nu te mira ca nu-ti vezi comentariul aici. Continuea o magarie la adresa homosexualilor si ceva ce seamana a promovarea unei ideologii totalitare.

 3. Dragos Panainte Reply

  Eu miros o afluenta de firme de branding care vor face poze cu Wally Ollins si vor face un comunicat de presa postat pe homepage. lol

 4. Clocky Reply

  @Iulian stii cum se spune : permisivitatea e mama anarhiei.
  Am auzit ca prin SUA e legala casatoria cu animale si ca in Olanda oamenii isi injecteaza droguri pe strazi.Dar trebuie sa fim permisivi , nu-i asa?Sa fim ingaduitori. Sa multumit pe toata lumea… cand e clar care e pararea generala referitoare la homosexuali.

  Apropo comentariul meu nu continea magarii ci opinii si ,mai clar, fapte dovedite stiintific
  http://www.narth.com/docs/whitehead-rom.html

 5. serban Reply

  UNU. Gramo’s World:
  Am o observatie aici – foarte multi din cei care comenteaza situatia par sa nu fi verificat linkuirea blogului din situl UBuc. Nu era chiar asa evidenta, iar pozele alea nud tb cautate, nutz sareau in ochi.
  Restul – cu branduirea de prof de filo nudist, e o alegere, depinde mult de lumea cu care se inconjoara fiecare. 🙂
  Pentru multi e caraghios de naiv sa nu te gandesti la “comisarii” care bantuie prin societatea romaneasca moderna si libera, desigur. Dar mie mi se pare ca cel mai nasol – pe termen mediu si lung – au iesit comisarii, nu gramos.

 6. Iulian Comanescu Reply

  Clocky: eu sunt permisiv, prefer anarhia dictaturii, fiindcă am prins şi ceva din vremurile lui Ceauşescu.

  Studiul pe care îl citezi pare destul de serios şi îmi aduce aminte de ceea ce mi-a spus un gay, când am scris un material despre ei: exista o nevroză a gay-ilor, dar ea este dobândită şi nu anterioară conştientizării homosexualităţii. Motivul e, desigur, presiunea majorităţii şi faptul că unora dintre gay li se reproşează că sunt gay.

  De aici nu putem trage concluzia că homosexualitatea e o boală, ci că se asociază cu o serie de probleme, din cauza presiunii sociale. Presupunând că am putea inventa o insulă care să fie populată numai de gay, altfel zis, probabil că ei n-ar putea suferi de toate acele probleme.

  Cât priveşte căsătoria dintre homosexuali, nu pun mare preţ nici pe cea heterosexuală, în sensul de uniune civilă. Deci nu văd de ce ei n-ar putea merge la starea civilă. Biserica, desigur, are o cu totul altă atitudine şi aici se poate isca o întreagă dezbatere teologică, în care eu nu sunt destul de informat ca să mă pronunţ. Atitudinea BOR mi se pare totuşi rigidă.

  Te rog să mă crezi că în aceeaşi măsură în care înţeleg ce-i roade pe homosexuali, nu sunt încântat de stridenţa unora dintre ei, mai ales puştii pentru care asumarea unei astfel de identităţi sexuale pare mai curând o chestiune de modă. Am compasiune pentru cei cărora diferite tare din trecut le-au inculcat genul ăsta de stridenţă, dar asta nu înseamnă că zgomotul, în sine, nu mă deranjează.

  De altfel, gay-ii pot fi nişte oameni mai manieraţi şi cu mai mult bun gust decât majoritatea. Unii dintre oamenii serioşi din comunitate sunt la fel de deranjaţi ca şi noi de isteria unora din confraţii lor. Ca peste tot, există pădure şi uscături.

 7. Adrian Monoranu Reply

  Blogul meu e despre branding si de aici indreptarea spre branding personal. Trebuie sa recunosc ca am scris post-ul si pentru ca sunt si eu in mediul universitar si stiu ce inseamna sa fii persoana publica (chiar daca in proportie mai mica). Nu e vorba de dictatura, ci de a gandi constient la ceea ce vor cei din jur sa vada. Nu sunt impotriva nudismului. Oamenii se pot mandri cu ceea ce au dar poate nu pe toti ii intereseaza asa de mult subiectul. In orice caz nu intratat de mult incat sa-ti postezi poze nud si sa faci referire la ele pe site-ul institutiei pe care intr-o mai mica sau mai mare masura o reprezinti. Ca e greu sa ajungi la link-ul respectiv, mda adevarat dar din moment ce el exista atunci omul le-a pus ca sa fie vazut. Si hai sa fim sinceri! Voua nu va suna a frustrare chestia asta?
  In plus, cei ce navigheaza pe acest site al fac de filosofie nu sunt toti pasionati de nudism si unora aceste poze le pot crea stari nu tocmai pozitive.
  Parerea mea e ca omul nu ar fi trebuit sa puna un link pe site-ul facultatii. Ca le-a pus pe blog e treaba lui. (chiar daca ma contrazic aici cu articolul meu anterior). Dar pe un site cu trafic destul de ridicat si destul de divers, hmm. Mie imi suna clar a dorinta de a fi vazut. Ori asta e gresit!

  Parerea mea!

 8. trustman Reply

  eu am citit pasajul ala. am ascultat si varianta radio, dar inca nu mi se pare ca declaratiile spun “eu am colaborat cu securitatea”. mi se pare mai mult o ironie.
  “Faptul ca nu sunt singurul acuzat ca as fi fost un securist plasat la Europa Libera nu ma-ncalzeste cu nimic. Nici pe prietenii si pe colegii mei. Dar ei cu ale lor, eu cu ale mele.”
  bref, nu zice ca este ci ca este acuzat. ceea ce e o diferenta.

  cat legat de homosexuali: nu ma intereseaza ce face omul in viata lui privata.
  pot sa citez si eu x studii care arata ca homosexualii sunt perfect normali. traiesc intr-o tara unde mariajul gay este legal, in orasul meu exista un pride parade fermecator si exista un cartier gay de asemenea. exista sef de partid gay. el, nu partidul 🙂
  nu vad nimic rau in asta si nu ma agreseaza. pana la urma, sunt si heterosexuali rai asa cum sunt si homosexuali rai.

Post your thoughts