Ori la bal, ori la spital…

Posibil atent la comentariile referitoare despre “Românii au talent”, cu privire la care s-a spus că a avut un singur punct slab, jurații, PRO TV propune, pentru următorul mare talent show, o garnitură aleasă: Loredana, Smiley, Marius Moga și Brenciu. Ce te faci că ultimul dintre ei a fost deja luat în vizor de un tabloid?

La o zi după ce PRO TV furniza presei jurații de la “Vocea României”, adică ieri, “Click!” venea cu niște poze în care Brenciu, sau o sosie identică, dădea o reprezentație ad-hoc pe holurile Spitalului Colțea. Pozele, ca și amănuntele poveștii, erau neclare: Brenciu ar fi ajuns la spital în noaptea de sâmbătă spre duminică, după ce i s-ar fi făcut rău. De la ce și cum de și-a revenit atât de repede încât să danseze pe hol, în halat? “Click!” nu vine decât o declarație a lui Brenciu, care susține că nu era el.

E incidentul cu pricina legat de “Vocea României”? Fără îndoială, deși nu avem dovezile care să ateste o intenție demolatoare sau un “atac”. E vorba pur și simplu de faptul că, prin “Vocea României”, Horia Brenciu prinde un tren în care n-a mai călătorit de ani de zile, în materie de televiziune. Și, deci, devine foarte expus.

După o copilărie petrecută la lucruri ca “Tip-Top Minitop”, Horia a prins un deceniu bun, între 1993 și 2003, în TVR și apoi Antena 1, unde a făcut matinale și concursuri. În 2003, sedus de o ofertă de la Național TV, s-a dus către postul niciodată foarte urmărit al fraților Micula. De acolo a ieșit, cum se spune, din scenă.

Sau, de fapt, a ieșit către scenă. De la Național TV și până în prezent, Brenciu nu a stat deloc degeaba: a fost mai ales producătorul și protagonistul unor spectacole de cabaret de succes și, probabil, foarte bine plătite. A mai apărut, la TV, ca invitat sau în serialul “Om sărac, om bogat” și în producții speciale de felul teledoanelor.

Reintrarea în circuitul TV la “Vocea României”, un spectacol cu potențial foarte mare de audiență, e o șansă, cum se spune, unică pentru entertainer. Ce s-a întâmplat în week-endul trecut la spital nu se știe exact și, în plus, Horia neagă faptul că în poze ar fi el. Spitalul nu e un motiv pentru ca PRO TV să-l lase fără “bal”, adică fără locul din garnitura de jurați de la “Vocea României”. Dar, în viitor, Brenciu trebuie să fie foarte atent prin ce spitale umblă și de ce. Oricât de cinic sună asta.

UPDATE: Fotografiile cu Brenciu sunt vechi de un an, spune Pagina de media, care conchide că tabloidul a fost păcălit de cititori.

Articol scris pentru ediția de tipar din 22 iunie 2011 a “României libere”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *