X Factor: Antena are talent?

TV mania nr. 19

TV mania nr. 19

Ăștia, adică Răzvan și Dani de la matinal, sunt prezentatorii de la X Factor, show-ul major pe care Antena 1 îl pune în circulație după mega-succesul Românii au talent de la PRO TV, altfel zis, coperta cu care TV mania defilează justificat săptămâna asta. Cele două formate au, pe lângă asemănări generale, și un numitor comun pe nume Simon Cowell, omul care printre altele a consacrat meseria de judecător în platourile de talent show-uri.

Spuneam mai demult că singurul loc în care “Românii au talent” ar putea fi atacat e la capitolul judecători. Smiley și Pavel Bartoș fac o treabă în general civilizată ca prezentatori, dar nu excelează în atribute de vedetă majore, în sensul în care Răzvan și Dani au, posibil, note mai mari la notorietate.

Premiul dat de Antena 1 la X Factor e mai mare decât cel de la Românii au talent, adică 200 de mii față de 120 de mii de euro. Dar, oricum, ratingurile de peste 20 de puncte atinse de “Românii au talent” sunt greu de depășit.

Preselecția pentru X Factor începe pe 14 mai la Cluj, aflu tot din TV mania. Dacă Antena 1 va face mai puțin de 10 puncte, în mod constant, cu show-ul, probabil că ideea de a ataca frontal “Românii au talent” nu va fi considerată ca având legătură cu aspirațiile către leadership. O sarcină grea, ce să zic? Succes!

Cam așa arată X Factor pe ITV, unde s-a lansat originalul în 2004:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *