Webcamdidații

Bogdan Petre și Roxana Ioniță candidează pentru Camera Deputaților la sectorul 3, colegiile D 1 și D 10, din partea PNL. Ei au avut ideea de a-și deschide un blog comun, aici. Asta în principiu nu e o mare știre – cel mult te poți gândi la faptul că e o căsnicie la mijloc, lucru care se adeverește. Poanta apare însă de-abia atunci când te uiți mai bine și vezi că Petre și Ioniță și-au pus un webcam în casă, pe care te invită să-l vizionezi, mai ales după ora 18.00.

Webcam-ul nu mergea atunci când l-am testat eu, dar e probabil că cineva le va drege mașinăria celor doi soți-candidați. Ce ne facem cu ei? E de bine sau nu?

Într-o primă fază am putea să ne depășim reținerea “estetică” și să să zicem că în definitiv e o modalitate eficientă de a te comunica, chiar dacă nu vinzi idei, ci o atitudine. Petre și Ioniță arată ok, nu știu cum e imaginea de webcam dar captura e clară și dacă și sunetul e în regulă, lucrurile vor fi civilizate. Ceea ce nu ține însă e pretenția celor doi că spre deosebire de alți politicieni, care prezintă imagini deformate, gogoși etc., ei se livrează ca atare, integral, în mediu intim. E un întreg sofism new media în presupunerea asta. Camera e desigur ca instrumentele de măsură ale lui Heisenberg, modifică mediul în care există. Iar mediul în care există e biroul, și nu bucătăria, dormitorul sau locul în care până și regii merg singuri, iar vedeta română nu se duce deloc, spre deosebire de noi toți ceilalți.

Asta nu înseamnă că cei doi nu vor face o oarecare vâlvă cu costuri mici – o cameră și un bloguleț -, dacă cineva le drege ingineria, din nou. Problema am pus-o doar din punctul de vedere al comunicării oneste, deși Petre și Ioniță s-ar putea chiar să se iluzioneze că sunt altfel decât ceilalți. În definitiv, toți credem asta, nu?

7 thoughts on “Webcamdidații”

 1. dar de blogul candidatului lui udrea, medicul sorin paveliu, ce zici?

  neaparat click aici
  http://www.youtube.com/watch?v=cWDoT957BUM

  e un film simpatic, insa e ‘pe bune’. sorin paveliu (medic) candideaza in bucuresti contra udrea, dupa ce a demisionat din PD-L.
  cred ca paveliu are sanse mari sa o bata pe udrea, macar pt ca, in primul rand, femeile nu o sa o voteze 🙂

  blogul are numele lui

 2. Partea asta cu webcam-ul este, totuși, o exagerare. webcamul non-stop trebuie în parlament, la ședințele de comisii, nu în camera în care joacă Starcraft în rețea cu nevasta.

  Apropo, mie mi-a mers camera, chiar am văzut jumatate de candidat cum muta un scaun. Hait, acu reglează camera, cred că m-a prins.

 3. Contra-candidat: interesant, o să studiez – acu trebuie să m-apuc să scriu ceva. Când s-a pus sus? Sunt doar vreo 60 și ceva de vizite. Acum v-ați apucat să-l promovați?

  Alexandru: da, ai dreptate, din nou, din perspectiva onestității. Dar cei doi au generat o știre și lumea află de ei. În comunicare nu contează neapărat “ce e-n cutie”. Acum câțiva ani, o cunoscută marcă de lipici, dintr-un megaconcern, se promova cu teste ale lipiciului făcute pe naveta spațială. Bineînțeles că targetul n-avea nicio intenție să meargă cu naveta și să folosească lipiciul. Dar oamenii au dat niște bani, au dus tubulețul pe SSI, că au nevoie și cosmonauții de fonduri, și au generat știrea.

 4. Pai eu credeam ca exista un webcam si mai exista si posibilitatea de a pune intrebari si a primi raspunsuri. Iar ei sa zica: vedeti, va privim in ochi cind raspundem. Asa, ca la Big Brother, e chiar vax albina.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *