Vrei să apari într-o carte despre prima experiență de utilizare a internetului? Bagă pe Twitter povestea ta

Acum vreo două săptămâni, am fost căutat de McCann PR cu o idee care mi-a plăcut: o carte despre prima experienta de utilizare a Internetului în general și Internet Explorer în particular. Nu știu exact de ce a venit propunerea tocmai la mine, poate pentru că anul trecut m-am făcut autor Humanitas poate pentru că am scris o mulțime de rânduri pe hârtie tipărită, încă de pe vremea când tiparul era pe plumb.

Oricum, vă spun asta nu neapărat ca să mă laud, ci fiindcă n-o să fiu singurul autor al cărții, ci, dimpotrivă, am nevoie de ajutorul vostru. Cuprinsul acestei cărți online va veni de pe Twitter, unde McCann PR vrea să amorseze o sesiune de autorlâc colectiv cu ajutorul a opt web celebrities, în ordine alfabetică: Arhi, Florin Grozea, Victor Kapra, Manafu, Piticu, Pyuric, Vis Urat, Bobby Voicu. De la ei vor porni povești despre prima experiență pe sau de internet a fiecăruia – spun “vor porni” fiindcă nu la cei opt se vor opri, ci intenționăm să includem în sumar tot ceea ce ni se pare interesant, adică inclusiv povestea ta, cititorule de bloguri, dacă ai cont de Twitter și vrei să te implici.

Poveștile trebuie scrise în opt tweet-uri la rând, deci fără mesaje despre altceva intercalate.[UPDATE: Ba se poate și cu mesaje intercalate, ne-am răzgândit :-)] Ca să ne ajuți să le identificăm și să te luăm în considerare pentru sumar trebuie să le adaugi la fiecare mesaj și hash tag-ul #tweetIE8 (cuvânt-cheie de Twitter, pentru neințiați).

Vă voi ține la curent cu evoluția ostilităților aici, cine s-a înhămat vreodată la așa ceva știe bine că lucrurile sunt adesea surprinzătoare. O să vă mai spun și ce mai plănuim să punem în carte, pentru care voi mai scrie vreo două capitole și de a cărei editare mă voi ocupa; pentru acest proiect exista un angajament financiar pe care tin sa-l mentionez și care cuprinde și posturile marcate cu #tweetIE8 pe acest blog.

Dar, dincolo de bani, am intrat în proiectul de față fiindcă mă pasionează în general ce se întâmplă cu poveștile de(spre) net atunci când se duc spre articol de ziar sau volum. Acum ceva vreme am încercat să folosesc leapșa sau meme-ul ca metodă de cercetare și cred că am ajuns, împreună cu cei care au răspuns semnalului meu, la rezultate bune, pe care le puteți citi într-un articol mai vechi din Dilema. Acum, cu internetul și Explorerul, e vorba mai curând de joacă, nostalgie, clasicizarea online-ului, dar și de o tentativă de literatură (Twitter + literatură dă, se știe, twitteratură). Hai să vedem ce o să iasă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *