#tweetIE8 – cartea e gata

Cum am intrat prima oară pe net

Cum am intrat prima oară pe net

După lupte seculare care au durat vreo lună și-un pic, volumașul despre prima experiență on-line e gata. Se cheamă “Cum am intrat prima oară pe net. O carte scrisă pe Twitter de 127 autori” și poate fi citit aici. Dați click pe “fullscreen” ca să vă lăfăiți.

Pentru cine mai are nevoie de explicații, cartea e un efort colectiv care s-a construit în jurul hashtag-ului #tweetIE8, la instigarea Microsoft România și McCann PR. Eu am editat întreaga poveste și am garnisit-o cu vreo două capitolașe și un glosar.

O să vedeți cele mai diferite grafii în documentul respectiv (cu și fără diacritice, cu literă mică sau mare după punct etc., etc.), fiindcă am vrut să păstrăm impresia de net-like și autenticitate. Din același motiv nu am evitat nici vreo câteva cuvinte din categoria “adulți”, pe care le-am reprodus așa cum le-am găsit pe Twitter. În sistemul ăsta, cu câți useri atâtea grafii, corectura a fost mult mai dificilă. Dacă, cumva, am comis-o în vreun loc, așteptăm un semn la officeATcomanescuDOTro și remediem. Mulțumesc, în numele Microsoft, al McCann PR și al meu personal pentru participarea copioasă.

UPDATE: Și cu embed:

7 thoughts on “#tweetIE8 – cartea e gata”

  1. Multumim pentru efort dar… m-am chinuit cam mult sa citesc ceva pe acel tool de pe isssuuu si mai nu stiu cum. E groaznic, e chiar mai rau decit cel de pe scribd ! Nu poti sa faci un zoom fin, ba e prea mare, ba e prea mic. Pacat de munca, nu stiu daca regulile de publicare iti permit, dar daca poti sa faci din acel text un simplu pdf sau un si mai simplu html “chior“ cred ca vor fi mai multi multumiti.
    Parerea mea. Multumesc anticipat.

  2. Mda… m-am trezit cam devreme azi.
    Revin si precizez: site-ul issuu are unele mici probleme la vizualizarea in rezolutia 1024×768, asa am intrat prima data. Ma rog, nu e nici primul, nici ultimul cu probleme de redare la rezolutii diferite, trecem peste. Ulterior am incercat si pe alt sistem si asa mi-am dat seama.
    Multumesc, Iulian, pentru munca depusa in realizarea acestei carti electronice. Este utila si interesanta.
    Retrag PARTIAL ce am scris in primul comentariu. Ceea ce nu inseamna ca nu doresc in continuare un alt format !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *