tabu se vinchide

M-a sunat cineva sa-mi spuna ca tabu se inchide sau daca nu se vinde si ca Superbebe ar fi pe masa pentru negocieri. Am confirmat cat de cat – mai confirmati si voi -, interesant e faptul ca Vintu, care niciodata n-a renuntat la nimic – a inceput o oarece curatenie prin fostul Grup Catavencu.

Vintu si Voiculescu se dezvoltau pana acum pe orizontala. A venit momentul exitului? Nu prea pot sapa, ca sunt la Brasov.

13 thoughts on “tabu se vinchide”

 1. Iulian, stirea era deja confirmata (am dat niste detalii aici), e vorba de toate revistele diviziei Lifestyle a R-C. Nu cred ca se poate vorbi de un exit clasic, in care investitorul vinde in castig, ci, mai degraba, de o operatiune chirurgicala de renuntare la o parte din business in care Vintu nu mai crede. Interesant e ca in felul acesta dispare o mare parte din zestrea cu care Catavencu a venit in trust.

 2. Da, confirmari avem, problema e la semnificatii. Altfel, inchiderea tabu in sine nu e vreo bomba de presa, era destul de clar ca nu o sa mearga vreodata. Am un crampei de informatie ca cineva ar vrea sa ia printul de la Vintu, cu conditia a ceea ce tu numeai chirurgie. Om vedea, sunt inca pe drum si sincer ma roade mai putin grija de banii lui Vintu decat de ai mei, dupa care umblu creanga 🙂

 3. eu nu inteleg de ce la operatie se indeparteaza membrul care inca functioneaza – publicatiile din div lifestyle mergeau, unele chiar bine. cele de business insa….

 4. tabu are vreo șase ani pe piață, cred. S-a învârtit cel mult în zona căldicică a tirajelor și, în vremuri bune, probabil că a fost pe profit. Totuși, formula revistei e ceva ce nu funcținonează din start: un fel de glossy hipercritic. Poate că eu și alți cetățeni care citesc acest blog am putea găsi câte-un articol interesant, mai interesant chiar decât în glossy-urile de succes. Dar ideea de tabu se bate cap în cap cu filozofia glossy-urilor de mainstream, unde mai departe decât merge “Marie Claire” nu se poate merge în materie de implicarea socială și altele.

  Dacă e să fiu răutăcios, nu vorbim de problemele unei reviste de femei, ci de lunga agonie a unui hermafrodit 🙂

 5. ma, nu cred… tabu a trecut de la o revista cu atitudine – femei tupeiste si curajoase la femeia cu copii si familie…

  e drept, poate ca avea 18 ani (redactorul sef) cand a aparut, intre timp a facut-o de cateva ori, a imbatranit, a nascut un copil si s-a transformat in revista pentru mame si familie care vorbeste despre subiecte tabu .. OARE?

  lasand gluma deoparte multi bani au fost aruncati .. BYE TABU

 6. exista si vor mai exista probabil negocieri de preluare a revistei de catre vreun investitor, este destul de incitant, cred, pentru multi sa aiba in gradina o revista ca tabu. eu sunt aproape sigur ca nu va muri (dar asta e doar un pariu personal), iar daca va muri, inseamna ca glossy-ul romanesc inca nu a gasit metoda de a fi un hermafrodit fericit, dar nici o pagina lucioasa cu un text solid…

 7. Eu am gasit anul asta in Tabu texte minunate, bine documentate, extrem de bine scrise- un gen de jurnalism pe care poate numai la Esquire il mai putem vedea. Au mers mult mai departe decat Marie Claire prin unele texte. Nu am ratat nici un numar si imi pare foarte rau ca singurul titlu local care facea jurnalism de calitate e pe duca. Pentru mine e o pierdere

 8. Zăpăcita: Și eu, din când în când. tabu însă nu a avut niciodată succes cu toate aceste highlights, fiindcă nu s-a raportat inteligent la formula de glossy care funcționează în toată lumea. Ceva asemănător s-a întâmplat prin 2000-2001 cu Madame Figaro. Au fost luați câțiva cetățeni de la trupa bună pe care o avea pe atunci Playboy (amândouă titlurile erau la Sârbu) și aceștia au scris niște texte pe care tu și cu mine le-am fi apreciat. Revista nu era însă bine rubricată, iar alunecările de gust erau evidente. S-a închis după puțină vreme, deși era vorba de o licență internațională cu nume sonor.

 9. Tabu era o revitsa de femei pe care o puteau citi si barbatii(cel putin la inceputuri)…adica un fel contradictie in termeni.
  Eu am auzit ca ar cumpara-o Sorin Vulpe(la pachet cu divizia lifestyle).

Leave a Reply

Your email address will not be published.