Supraviețuire romanțată

Azi noapte m-a prins din nou ora 2 noaptea în fața televizorului, pe Discovery, la  “Tehnici esențiale de supraviețuire” cu Bear Grylls. E o serie de documentare amuzante, cu un fost membru al trupelor speciale britanice, parașutat prin diverse pustietăți unde e foarte frig sau foarte cald, care trebuie să ajungă la civilizație numai cu un cuțit, un amnar și o cremene și un bidon la el.

Documentarul începe de fiecare dată cu un anunț de factura “nu încercați asta acasă” și precizarea că unele secvențe au fost filmate “independent”. Motivul: “Born Survivor” a fost difuzat inițial pe Channel Four și a stârnit proteste pentru că unele din secvențele extreme nu erau chiar atât de extreme. Bear Grylls își mai ia câte o pauză la un motel, iar o parte din secvențe sunt regizate. Pe YouTube există tot felul de “dezvăluiri” precum cea de mai jos:

Ceea ce putem vedea noi pe Discovery este remontat, după protestele care au apărut. Nu știu, totuși, cine își închipuia că urmărește jurnalul unui explorator la pol sau ceva de genul ăsta.

2 thoughts on “Supraviețuire romanțată”

  1. Si eu obisnuiesc sa ma uit la emisiune. Si nu ma asteptam ca totul sa fie real si omul sa stea zile in sir in salbaticie, dar nici sa se intample ceea ce am vazut in clipul asta. Pentru ca nu e vorba doar de regizare si montaj. Lucrurile astea submineaza insasi finalitatea emisiunii.

  2. Presupun ca privitorii rezonabili nu se asteptau ca Papa Bear sa “supravietuiasca” pe bune in situatiile prezentate de documentar. Ca, daca ar fi fost asa, trupele speciale britanice nu l-ar fi lasat inca la vatra showbiz-ului…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *