Situația financiară a societăților de presă din România

Cifre de afaceri grupuri media

Cam așa se prezintă în vrac. Bineînțeles, acolo unde e zero n-am găsit date la Ministerul Economiei și Finanțelor. Revin desigur cu interpretări – le-am dat așa fiindcă am aflat că sunt la concurență cu o cunoscută agenție de presă pe subiectul ăsta, am arat o parte din după-amiază la date și n-aș vrea să începem să ne întrebăm care le-a publicat primul 🙂

15 thoughts on “Situația financiară a societăților de presă din România”

 1. …Oficial, unora le merge bine, altora…, rau.
  Totusi, chestiile astea cu “contabilitatea”, plus sau minus…, hmmm…!
  Se stie prea bine ca sunt mari firme straine, multinationale sau subsidiare ale celor de “afara”, care realizeaza afaceri mari in Romania, profituri reale enorme, dar…apar in contabilitate cu zero sau minus, pentru ca sa nu plateasca statului roman mai nimic la impozit pe profit, asta dupa ce isi “pompeaza” la cheltuieli sume uriase, platite, in realitate, firmei mama sau surori de “afara”.

 2. Iulian, pentru acuratete, in cazul gazeta sporturilor, care pe lista figureaza cu societatea convergent media, tb agregat si rezultatul financiar al usm (unlimited sport media), care grupeaza siteurile si revistele gazetei.

  Profitul usm pe 2007 este de aprox 250 k de euro.

  Cumulat contabil, cu tot cu reglajele mai vechi, profitul celor doua societati care opereaza gazeta pe hirtie si on-line a fost de aproximativ 1,5 milioane de euro in 2007.

  Dc vad eu bine pe lista, discutam despre profitul net, dupa plata impozitului pe profit, ceea ce deformeaza un pic marginea. In general, marginea de profit se calculeaza cu EBITDA/cifra de afaceri.

 3. Hmm…. Interesant.Intrebarea mea este de ce totusi in aceste conditii “vitrege” continua sa apara ziare.Este totusi profitabil acest business , nu cred ca se face de amorul artei?Cele de nisa sint profitabile dupa cea ce se vede ?Chiar sint curioasa de un raspuns

 4. Adica Ringierul e pe primul loc? E o performanta daca stam sa ne gandim ca odata la 6 luni migreaza cate o redactie de la ei. Ca sa nu mai vorbesc de diversi upper managment care si ei se scurg din trust ca apa prin ciur.

 5. O eventuala nuanta ar fi ca, spre deosebire de Publimedia sau Ringier, Voiculescu are publicatile editate de societati distincte. Jurnalul – Editura Intact, GSP – Convergent Media, Saptamana Financiara – Saptamana Financiara SRL, revistele (Top Gear, Good Food, Good Home etc.) – MS Group. Adunate, au un profit net de vreo 10 mil.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *