Shalom-Salam

Pe internet nu există numai Al Qaeda și indivizi dubioși care te învață să-ți faci bombe artizanale:

“Cântecul de pace israeliano-arab” e interpretat de un grup de artiști din Israel și cere evreilor semnarea unei petiții pentru stoparea violențelor comise de soldații israelieni. Petiția s-ar putea să nu mai fie de actualitate exact așa cum e, dar e reconfortant să vezi că oamenii își pot da mâna peste gard în felul ăsta. Altfel zis: 135 de mii de views în ziua când scriu toate acestea. Nu e rău.

7 thoughts on “Shalom-Salam”

 1. Off-topic: ți-ai “tras“ sculă cu Windows Vista ? Că am început să văd pătrățele în loc de ș sau ț. Revino-ți, te rog ! In curînd iese Windows 7 și poate uităm de acest coșmar numit Vista.

 2. Iulian, unde e “cantecul de pace arabo-israelian'” care cere stoparea actelor de
  violenta comise non-stop, timp de 8 ani, de Hamas?
  Probabil ca li s-a terminat soia din “Salam” si de aia n-au mai avut
  putere sa-l faca 🙁

 3. Marian: sunt pe un Mac, probabil că am nimerit pe tastatura “bună”. Vista a încercat să aducă diacriticele corecte, cu virgulă în loc de sedilă, ca și OS X. Ca noi ăștia, posesorii de sisteme mai noi, să scriem astfel încât să vadă toată lumea. Drept pentru care trebuie să ne punem o tastatură mai veche.

  De vină nu e Vista, ci limba română, ca să zic așa, cuplată cu faptul că la vremea respectivă diacriticele la fonturile de calculator s-au făcut cu sedilă, cum ai tu. Dacă îți faci niște update-uri, se vede și de pe XP mai nou.

 4. Daniel: Probabil că evreii sunt mai deștepți dacă au decis să facă primul pas, fiindcă vezi acolo că e o petiție evreiască. N-aș generaliza, totuși, fiindcă s-ar putea găsi și unii mai proști, care să vadă paiul din ochiul adversarului, vorba unui profet arabo-israelian.

 5. Cunosc problema, am studiat-o deja fiindca m-a interesat si in alte ocazii.
  Cu voia ta am sa afisez un link catre un site ce ne lamureste mult mai bine:

  http://secarica.ro/html/info_winvista.html

  Este un site deosebit de util si sper ca nu e nici o suparare ca ii fac reclama gratuita (n-are reclame, nu cistiga nimeni nimic decit informatii utile).

  PS: banuiesc ca astept moderarea dar atentie ca sistemul tau nu afiseaza nimic in acest caz !!!

 6. @Iulian “fiindcă vezi acolo că e o petiție evreiască”

  Intr-adevar, numai niste evrei prosti au observat ca respectivul cantec a fost postat pe TubulTau pe 19 septembrie 2007. Mult inainte de ultima operatiune din Gaza.

  In plus, doar ei au vazut-o pe una din protagonistele israeliene ale clip-ului, Zehava Ben, un fel de Minodora La Minim, dupa ce familia ei din Beer-Sheva a inceput sa traiasca sub “paiele'” palestinienilor – inteleg ca asta-i numele de cod al atacurilor anti-israeliene in Ro – ca apare intr-un cantec de sprijin al armatei :

  http://www.youtube.com/watch?v=oDRAw1XpcYs

  PS Iulian, dupa atatia ani de “analize'” e posibil sa-ti fi pierdut “pulsul” jurnalistic si sa fi uitat regula aia cu verificarea din mai multe surse, eventual un pic mai multa susceptibilitate la intoxicarile partii care se da drept “victima”, stiu eu…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *