Iurie Darie vs. Șerban Ionescu vs. Sergiu Nicolaescu: reflectarea media

Bun (sau dimpotrivă), am avut trei morți celebri în ultimele două luni, în ordine cronologică: Iurie Darie (9 noiembrie), Șerban Ionescu (21 noiembrie), Sergiu Nicolaescu (3 ianuarie). De fiecare dată, presa s-a repezit la răposat într-un fel care a doua sau a treia zi a stârnit comentarii dezaprobatoare. Există însă diferențe cantitative între cele trei înmormântări? Cu tool-urile mediaIQ am obținut următorul grafic:

Darie vs. Ionescu vs. Nicolaescu. Grafic mediaIQ

Darie vs. Ionescu vs. Nicolaescu. Grafic mediaIQ


Graficul reflectă acoperirea media în site-uri clasice (publicații, native online, televiziuni) și pe Web 2.0 (bloguri, rețele). Pentru că mai toate televiziunile și ziarele importante au site-uri de conținut intensive, derivate din brandurile-mamă, analiza e relevantă și pentru reflectarea în media offline a celor trei dispariții. În cifre absolute, pe metodologia mediaIQ, asta înseamnă în zilele de vârf:

  • Iurie Darie: 1,9 K mențiuni
  • Șerban Ionescu: 1,88 K
  • Sergiu Nicolaescu: 4,85 K

Numărul de mențiuni e însă mai puțin important decât raportul dintre cele trei evenimente. Dacă Iurie Darie și Șerban Ionescu au avut un impact asemănător, reflectarea lui Sergiu Nicolaescu a fost de aproximativ 2,5 ori mai mare.

One thought on “Iurie Darie vs. Șerban Ionescu vs. Sergiu Nicolaescu: reflectarea media”

Leave a Reply

Your email address will not be published.