Semne, panouri și afișe la Chișinău

Spune românește ce gândești! Pe panoul Publika TV din Parcul Catedralei de la Chișinău, cineva a scris “Coca-Cola”, iar altcineva a copiat sloganul PRO TV, “Gândește liber”. Cu chirilice scrie nu o porcărie, ci Oksana și Olia Vasilko. Alte chestii mai greu de descifrat sunt din categoria “Kvyv”, iar cineva e de părere că cel mai frumos cuvânt românesc e “tractor”. Nu-i nimic, de acum trei zile, de când le-am pozat, le-a șters cineva. În capitala Moldovei sunt totuși semne, panouri, reclame mai greu de răzuit.

Publika: Spune românește

Publika: Spune românește

Mai vreți? Iacătă:

Jurnal TV vrea președinte

Jurnal TVrea președinte

Nu vă frapează cât de tare seamănă cei trei? Cred că cel din stânga dreapta mijloc dreapta e Voronin.

Sunt puternic. Votez pentru președinte!

Sunt puternic. Votez pentru președinte!

Referendumul care se apropie va schimba, probabil, forma de guvernământ în republică prezidențială, după ce Parlamentul Moldovei n-a fost în stare să aleagă președintele. Nu de alta, dar n-am văzut alegători să umble de gât cu “Sunt deștept”.

Lumea laptopurilor

Lumea laptopurilor

Ce e ciudat la numele ăsta? Poate faptul că în România ne-am obișnuit numai cu “Lumea copiilor” sau “Lumea animalelor”? Poate era mai bine “Lumea hackerilor”.

Știft. Confecții metalice

Știft. Confecții metalice

“Confecții metalice” avem și noi pe undeva, prin magazia cu vechituri a comunismului, dacă nu cumva nu s-o fi zis și-nainte. Probabil însă că moldovenii nu au conotațiile argotice și peiorative ale cuvântului “Știft”. Chiar și-așa, cum poți crede că impresionezi?

Bomba. Preț roșu

Bomba. Preț roșu

“Preț roșu” înseamnă probabil “fără rival” sau “foarte mic”. “Bomba” ne duce cu gândul la alte utilizări ale lămpilor. Probabil că “Molotov” era perimat…

Kotofey - încălțăminte ortopedică pentru copii

Kotofey - încălțăminte ortopedică pentru copii

Kotofey e, fără exagerare, pe toate gardurile. Ca să nu fac o glumă hidoasă, o să presupun că “ortopedic” nu se referă la copii betegi.

Atenție, iepuri!

Atenție, iepuri!

La atâtea păduri în mijlocul orașului, semnul ăsta se impune. Kotofey, dac-o iei după săgeată, nu te mai salvează nici umblătorii ortopedici de nen-tu!

One thought on “Semne, panouri și afișe la Chișinău”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *