Sărăcia ca istorie

Doi dintre oamenii de la “Gavrilă și asociații” au participat la London International cu spotul de mai jos, pentru campania Make Poverty History, zice blogul neoficial al agenției.

Mie îmi plac:

– abordarea brută: imaginile sunt suficient de frapante prin ele însele pentru spectatorul occidental
– concizia narativă: înțelegi despre ce e vorba-n propoziție din cele câteva cadre, care sunt pline de sens și nebanale; momentul cu punga de aurolac pare a nu fi suficient de explicit, totuși.

3 thoughts on “Sărăcia ca istorie”

 1. Una e sa fii sarac si alta e sa fii aurolac (din cei 8 milioane de saraci mentionati in clip, cred ca aurolacii sunt mai putini).

  Cu toti stim ca realitatea sociala este alta iar clipul asta probabil mai da o palma imaginii Romaniei.

  Sa fii sarac e o virtute, sa fii drogat poate ca e cel mult trendy. Din aceasta perspectiva, spotul e o ofensa dura pentru oamenii saraci (care in Romania sunt in special in mediul rural si care intr-adevar se zbat pentru o bucata de paine si NU pentru tigari si doza zilnica de aurolac). Probabil ca si in alte zone ale lumii saracia are alte coordonate.

 2. din punct de vedere tehnic e bine facut
  ca mesaj nu stiu ce sa zic
  adica ce intelege un strain din el…
  ca saracii romaniei sunt aurolaci
  ca ei se distreaza ca sunt asa
  si ca romania isi propune sa scape de saracii astia aurolaci
  plus ca ideea de saracie in occident nu prea are legatura cu zona asta de drogati si aurolaci care tin mai mult de asistenta sociala medicala decat de saracie le ei
  pe de alta parte
  agentia a ales aurolacul pentru ca are un awarness foarte mare in strainatate in asociere cu romania
  s-a vrut un mesaj sincer, cum ca noi ne recunoastem problemele si vrem sa le depasim
  insa saracia parca inseamna mai mult decat autolacul care se bucura ca dambovita e piscina sa….

 3. Aurolacii totusi au ajuns acolo unde au ajuns impinsi fiind de saracia familiilor din care provin. Si eu cred ca saracia in Romania se vede cel mai bine in mediul rural, insa acesti nefericiti de aurolaci sunt, in marea lor majoritate, copii abandonati ai acelui sat sarac si, cred, sunt mai saraci si mai necajiti decat copiii care au ramas la sat, dar nu au fost abandonati de parinti sau bunici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *