S-o ajutăm pe Alina Gache

Alina Gache de la BRAT are cancer la ficat. Are nevoie urgent de 40 de mii de euro pentru o operație. Nu îi vrea cadou, îi cere cu împrumut, până va putea face un credit la o bancă. Pe mine genul ăsta de solicitare m-a convins, admir demnitatea pe care o au unii oameni în fața unor probleme de felul ăsta și cred că Alina o să strângă banii și o să trăiască. Vă invit și pe voi să credeți în chestia asta 🙂

UPDATE: Murfi.ro ne dă și un cont de PayPal, în care au început să se strângă bani.

Detaliile tehnice, așa cum le-am primit:

Dragi si stimati colegi,

Din pacate va scriu cu o veste proasta si pentru a va cere ajutorul. Colega noastra Alina Gache, Asistent BRAT de mai mult de 3 ani, a primit confirmarea ferma a unui diagnostic de cancer la ficat.

Unica sansa de a face fata cat mai mult timp acestei boli este o operatie. Din pacate in Romania nici un doctor nu a diagnosticat ca operabila tumoarea ei, operatia fiind una complicata datorita modului particular in care ii este afectat ficatul. Cea mai acceptabila solutie pe care a gasit-o Alina, dpdv al costurilor, este o clinica din Viena care opereaza astfel de cazuri, cu rezultate bune. Costul operatiei este de aproximativ 40.000 EURO si ea trebuie efectuata repede, tumorile extinzandu-se rapid. Cei de la clinica i-au promis ca in aprox. 2 saptamani vor avea un loc disponibil.

Alina nu are cum sa faca fata dpdv financiar acestei operatii intr-un termen scurt, acest “eveniment” bineinteles ca nu a fost programat in “bugetul familiei”. Intentioneaza sa faca un credit pentru a acoperi acest cost, dar din pacate nicio banca nu ii poate oferi acesti bani intr-un termen de 2 saptamani.

Va rog, in masura in care considerati ca puteti sa o ajutati cu ceva, sa ma anuntati pe mine, sa o contactati personal (alina raspunde la mail gacheDOTalinaATgmailDOTcom si la telefonul mobil 0729 86 80 98) sau sa utilizati direct numarul de cont al Alinei (il gasiti mai jos). Ajutorul poate consta intr-o suma de bani, intr-un imprumut pe termen de 1 -2 luni, sau ce considerati dumneavoastra ca poate fi util intr-o astfel de situatie.

Imi pare rau ca va rapesc din timp cu acest subiect. Nu stiu cum sa o ajut mai mult decat prin ce pot face in nume personal si cerandu-va dumneavastra ajutorul, colegi cu noi la BRAT.

Va multumesc mult si imi cer scuze daca am gresit prin acest mesaj.

Arina

PS: Alina este casatorita si are un copil de aproape 5 ani.
GACHE ALINA DANIELA
BRD – Suc. Marie Curie
CONT RON
RO26 BRDE 441S V618 9773 4410
CONT EUR
RO95 BRDE 441S V618 9829 4410

7 thoughts on “S-o ajutăm pe Alina Gache”

  1. Acesta e un caz ca multe altele care se preteaza pt formularul E112, si sunt convins ca mai toate aceste persoane apeleaza si la varianta asta, insa tin totul secret din egoism si nu ofera niciuna detalii legat de acest sistem, indiferent de rezultat, daca li se aproba sau nu. E foarte important de stiut, dar nu poti afla decat atunci cand esti intr-o situatie din asta . Eu le-as dona din tot sufletul, indiferent ca li se aproba sau nu, dar asa nu mi se pare corect si nu pot sa donez.

  2. Salut Dan, sncer eu habar nu am de acest formular sau de alte “oficiale”, desi si eu am un caz destul de disperat in familie si ne luptam cu o boala foarte rara cam de 6 ani, totul pe cont propriu. Am incetat de mult s amai cred in ajutorul statului roman si al politicienilor si birocratilor care ne baga in seama doar cand isi doresc voturi. Ai idee cat de greu se poate aduce in tara un medicament care se gaseste DOAR in Germania, Elvetia si SUA? Ai idee cam cat costa acel medicament? Crezi ca boala asteapta aprobari? Crezi ca boala stie ca la vama cineva poate spune ca transporti substante “ilegale”? Poate ai dreptate, poate acel formular face minuni, dar in fata bolii nu stai sa negociezi cu nimeni… actionezi, ceea ce am facut si eu, face si Alina si face orice om normal care afla ca are o boala rara, despre care nu prea se stie in RO, si pt care tratamentele sunt in general la stadiul de experiment, bolnavul fiind cobai. Situatia reala e muuuult mai disperata in familiile care au un astfel de caz… Alegerea de a face sau nu o donatie este a ta si a fiecaruia, nu putem obliga pe nimeni cu nimic, ideea din spatele acestei campanii ca si in alte cazuri este: sa ne ajutam intre noi oamenii cum putem, ca de la statul roman nu putem astepta prea multe, nici macar intelegere. Numai bine, Eugen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.