România cu ochii Monty Python: Nu arată deloc rău

Michael Palin e tipul din dreapta în skit-ul următor:

Pentru cei care au auzit de Monty Python, nu mai e nevoie de nicio prezentare. Dacă nu, ajunge să spun că e vorba de o trupă de comici britanici de la sfârșitul anilor ’60, ale cărei patru serii de pe BBC au devenit pretext de colecție. Printre altele, îi găsiți și la Cărturești sau în alte magazine de muzică și filme.

Dincolo de recomandarea asta, știați că Palin a devenit între timp o somitate în materie de călătorii și că în 2007 a fost în România? Aici a realizat un episod din “New Europe”, care te ia prin surprindere. România pe care a văzut-o Palin e mult mai frumoasă decât cea pe care o vedem în reclamele prăfuite pentru export:

DVD-urile cu New Europe nu se găsesc, din păcate, la noi. Le-am luat de la HMV, din Londra. Există totuși o posibilitate să vedeți despre ce e vorba pe TVR 1, posibil sâmbăta asta. Problema e că nu vă pot spune când, din motive pe care le-am explicat în “Evenimentul zilei”. Dacă ratați documentarul, puteți citi despre România pe Palinstravels.co.uk, aici.

4 thoughts on “România cu ochii Monty Python: Nu arată deloc rău”

  1. Am urmarit parte din emisiunile realizate de Michael Palin pe TVR. Superbe. Din fericire pentru noi, sensibilitatea realizatorului nu l-a lasat sa adauge la montaj si imagini cu multele situatii si locuri jenant de care s-a lovit cu siguranta in Romania. Presupun ca si faptul ca s-a concentrat pe lucrurile pozitive ale locurilor prin care a trecut prin toata Europa ne-a mai scutit de niste imagini triste de care avem parte in fiecare zi traita in Romania.
    Mi-ar placea sa multumesc personal romanilor care l-au ajutat pe Michael Palin si l-au primit cu atata caldura in mijlocul lor, aratandu-i ca avem totusi decenta si omenie, macar o parte dintre noi. Sper ca pana la sfarsitul calatoriei sa fi avut parte tot de oameni ca cei din aceste secvente si astfel sa fi ramas in posesia portofelului si a camerei de filmat…
    Romania – o tara frumoasa si trista…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *