Rezultatele financiare Ringier: 53,8 milioane cifra de afaceri in Romania

Ringier a dat publicitatii rezultatele financiare pe 2007. Romania a “facut” 87,3 milioane de franci evetieni sau 53,8 milioane euro, a treia in topul tarilor din Est, dupa Cehia si Ungaria, crestere cu 16,8% fata de 2007. Conform comunicatului de presa, aici par a intra si veniturile din vanzarea “Pro Sport” (vreo sapte milioane parca?), fiindca revanzarea catre Sarbu e pomenita in paragraful cu pricina.

In toata lumea, Ringier AG a avut in 2007 o cifra de afaceri de 1,46 miliarde de franci elvetieni sau 889,3 milioane de euro. E o crestere de 9% fata de anul anterior. Elvetia a scazut cu 2,1%, in timp ce Europa Centrala si de Est a crescut cu 17,8%. In comunicat se mai mentioneaza “decizia de a construi o tipografie ultramoderna in apropiere de Bucuresti”, dar nu se spune nimic despre achizitia Hiparion Distributie.

Detalii mai multe in comunicatul de presa. Sau la conferinta de presa anuntata pentru 16 aprilie, probabil cu participarea unor marimi de la Zurich.

16 thoughts on “Rezultatele financiare Ringier: 53,8 milioane cifra de afaceri in Romania”

 1. Iulian, in primul rand felicitari ca ai revenit. Ne-ai lipsit. 🙂 Cat priveste la subiect: deci trustul INTACT a iesit pe primul loc si la cifra de afaceri cat si la profit: 39.000.000 EUR.
  Petrisor.

 2. @Iulian Comanescu

  Da, cred ca ai dreptate. Oricum pentru un trust cum este Ringier care are numai presa scrisa sa aiba cifra de afaceri 53,8 milioane EUR este de laudat. Sunt foarte curios care este cea a trustului Realitatea- Catavencu.

 3. Petrisor: cauta prin Business Standard, au aparut saptamanile trecute niste informatii despre R-C, e drept ca numai referitoare la print. Dar, ma rog, nu de cifre de afaceri ducem lipsa la noi in media…

 4. Dragilor, cifra de afaceri de 54 de milioane de euroi a ringier este un MARE dezastru… si nu ma mira ca un “jurnalist” CA COmanescu (la care am sesizat multa “obiectivitate” in comentariile despre ce s-a intamplat la ringier in ultima vreme) nu spune acest lucru. Aceste 54 de milioane INCLUD vanzarea prosport SI vanzarea TVSatelit & TVMania… deci scadeti cifrele oficiale care s-au vehiculat pentru aceste doua vanzari ,din cele 54 raportate, si vedeti ca cifra de afaceri a lui ringier se cam prabuseste fata de ceea ce s-a inregistrat in 2006… sa mai adaugam ca TOATE PUBLICATIILE RINGIER pierd vanzari, audienta, si venituri din publicitate? Nu, nu toata piata se afla in aceasta situatie. Din contra.
  A.

 5. Si inca ceva… aceste 54 milioane includ si turnoverul aferent din detinirea de 25% din Kanal D… sa le scadem si pe astea, si acum sa comparam cu anul trecut…

 6. Prietene Andrei, nu ma deranjeaza parerile tale despre obiectivitatea mea, dar ma deranjeaza ca te joci cu numele meu, la fel cum m-ar deranja daca te-ai juca cu al altuia, aici. Atentie la glumele de closet, prin urmare, daca vrei sa mai combati.

 7. pai, ca sa fie o analiza “obiectiva”, propun sa analizam cifrele de afaceri pe print ale tuturor trusturilor de pe piata. si sa eliminam si dogan si vanzarea lui prosport…. sa vedem ce mai ramane atunci si cu ce putem compara? nu?
  fair is fair!

 8. Petrisor: Ba a mai zis ceva, tot cu “caca”, dar l-am promovat pe lista de spam. In functie de cum se poarta, s-ar putea sa ia ban sau sa revina aici. Asa e pe net: observi ca s-ar putea sa fie in neregula ceva cu cresterea Ringier si ti-o iei fiindca esti “prietenul” lor.

 9. eu nu mai inteleg nimic: cum anume ai observat ca e ceva in neregula cu cresterea ringier? ce anume ai observat a fi in neregula cu cresterea ringier? ca nu se intelege foarte clar din comentariul tau. Te rog sa ne explici si noua.

 10. Marioara: Bingo. Exact la asta ma gandeam.

  Cerasela: poate fi o crestere din venituri altele decat tiraj si publicitate. Adica vanzare de titluri. Pentru ca sa spun asta trebuie insa sa ma informez mai intai, e ceva mai mult de lucru.

 11. pai, te asteptam cu mai multe info. chiar sunt foarte curioasa care e adevarata pozitie a lu’ ringier in piata…

 12. Marioara: In primul rand ca n-o sa avem cifre de afaceri de la toata lumea. In al doilea rand, ca nu ma intereseaza in mod special pozitia Ringier in piata, ci tot business-ul. In al treilea rand, da, o sa fie niste chestii interesante in materialul ala.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *