Retrospectivă Cerbul de Aur/Lazarov la TVR Cultural, duminică

În fine, TVR găsește o modalitate de a face necesarul și profitabilul apel la propria tradiție, adică la vremurile de început, și nu la programul parțial color de două ore din anii ’80. E vorba de o retrospectivă a primelor ediții ale Cerbului de Aur (’68-’71), regizate de Valeriu Lazarov, incluzând un interviu cu recent dispărutul om de televiziune.

Data, ora și postul: duminică, 30 august, de la ora 17.00, pe TVR Cultural. Nu știu de ce pe Cultural, probabil că pe TVR 1 Marina Almășan și Sorin Burtea vor vorbi despre viitor 🙂

“De vină” pentru această idee foarte bună pare a fi Doru Ionescu, realizatorul “Remix”, între genericele căreia va avea loc retrospectiva. Seriile în alb-negru cu rock vechi sunt o pată de culoare în grila unei televiziuni pe care ne-ar fi plăcut s-o iubim 🙂

Singura bubă ar putea fi comparația defavorabilă pe care retrospectiva ar putea s-o stârnească raportat la ediția următoare.

Comunicatul de presă:

Până la startul Cerbului de Aur din acest an, putem afla câteva din secretele primelor ediții.
Duminică, 30 august, de la ora 17.00, TVR Cultural difuzează, în cadrul emisiunii ,,Remix”, o retrospectivă a primelor patru ediții (1968-1971) ale Cerbului de Aur. Programul este dedicat marelui om de televiziune Valeriu Lazarov, cel care a și regizat spectacolele din primii doi ani ai festivalului. Amănunte despre cum era Cerbul în acea perioadă, ce reacții au avut vedetele care au urcat pe scena de la Brașov, dar și alte detalii ne oferă regretatul Valeriu Lazarov într-un interviu acordat anul trecut, la Cerbul de Aur, realizatorului Doru Ionescu.

De asemenea, vor povesti despre festival, prin intermediul secvențelor păstrate în arhiva televiziunii publice: Alexandru Bocăneț, regizorul artistic al anilor 1970 și 1971, Armand Crintea, realizatorul trofeului primelor ediții, dirijorul Sile Dinicu, autorul celebrei teme din generic, Carmen Dumitrescu, autoarea, împreună cu Alexandru Stark, a unor filme senzaționale din primii ani ai festivalului, Dumitru Moroșanu, inițiatorul revenirii nouăzeciste. Despre emoțiile prezenței pe scena Cerbului va vorbi suedeza Ann Louise Hanson, câștigătoarea Cerbului de Aur din 1971, care a revenit anul trecut la Brașov în postura de susținătoare a fiicei sale Josefin.
Interviurile vor alterna cu secvențe inedite din culisele primelor patru ediții ale Cerbului și cu muzică de calitate, adusă pe sena de la Brașov de Josephine Baker, Sergiu Endrigo, Rita Pavone, Gilbert Becaud, Bobby Solo, Cliff Richard, Juliette Greco, Julio Iglesias, Charles Trenet, Therese Steinmetz, Connie Francis, Memphis Slim, Raphael, Luminita Dobrescu, Dan Spătaru, Mihaela Mihai, Doina Badea etc.

Ediția 2009 a Festivalului și Concursului Internațional Cerbul de Aur va reuni anul acesta 25 de concurenți din 18 țări. Vedetele internaționale invitate la Brașov sunt: Hot Chocolate, Steve Vai și Tiziano Ferro. Pe scena Cerbului de Aur vor mai susține recitaluri trupe și artiști români de mare valoare: Sistem, Direcția 5, Vama, Holograf și Loredana.

4 thoughts on “Retrospectivă Cerbul de Aur/Lazarov la TVR Cultural, duminică”

  1. Cit s-o fi chinuit bietul Doru Ionescu sa promoveze aceasta emisiune ! Si citi i-or fi batut obrazul: ce faci mai, dai secvente de pe vremea in care se facea televiziune adevarata in Romania ? La noi nu te gindesti ?
    Au pus-o pe TVR Cultural doar ca sa nu se spuna ca n-au pus-o.
    Eu deja ma gindesc sa fac o petitie online sa o dea pe TVR1, cum ar fi normal, sa o vada tot poporu`. Voturi pentru avem ?

  2. e bine ca inca se mai tine Cerbul de Aur, nu mai conteaza pe ce post e transmis, asa cum si cei de la confidence camp spun ca daca oamenii au succes si noi avem succes asa ca tot inainte

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *