Reduceri de salarii cu 20% pe tot grupul Voiculescu

O sursă din top managementul grupului Voiculescu afirmă că din motive de criză, salariile urmează să fie reduse cu 20% și pe zona de print, și pe cea de TV a conglomeratului media. Anunțul de care pomeneam mai devreme nu vizează doar situația de la “Jurnalul” – de altfel unul din asset-urile importante ale familiei Voiculescu -, ci întregul grup.

Măsura este doar o parte din reducerile de cheltuieli care vor fi operate. Managementul a ajuns la scăderea de salarii pentru ca să nu existe disponibilizări. Asta înseamnă că de pildă la “Jurnalul”, dinspre care au venit azi dimineață veștile, nu vor fi reduceri importante de oameni.

UPDATE: A venit și un comunicat de presă așteptat, în care se spune pe scurt că reducerile de 20% s-au redus deja în unele departamente, cel puțin la nivel de buget de salarii. Mă-ntreb ce-nseamnă asta, dacă am câștigat sau pierdut pariul sugerat Mariei Coman și lui Tolo în subsolul acestui post. În rest, vă las pe voi să comentați, că eu sunt ocupat cu altele 🙂

INTACT Media Group precizeaza ca implementeaza o politica de reducere a costurilor, in scopul diminuarii efectelor crizei financiare, care sunt deja resimtite in tara noastra, dar care vor lua amploare peste cateva luni, conform estimarilor specialistilor. Printre masurile luate la nivel de trust se afla si reducerea bugetului cu salariile angajatilor INTACT Media Group cu 20%. Directorii companiilor care alcatuiesc trustul – printre care se afla si Sorin Oancea, Gabriela Vranceanu Firea, Catalin Tolontan, Marius Tuca, Florin Nicoara, Mihai Gadea, Serban Barbato, Dan Matiescu, Radu Naum – au prezentat deja un buget de salarii pe anul 2009, redus cu 20% in comparatie cu anul trecut. Aceasta masura a fost luata tocmai pentru a preintampina efecte nedorite ale crizei, cum ar fi concedierile masive. « Singurul criteriu pe baza caruia in INTACT vor fi facute concedieri vreau sa ramana performanta. Motivul pentru care am apelat la aceasta masura, reducerea salariilor, este tocmai pentru a evita disponibilizarea unor profesionisti, care, in mod normal, n-ar trebui sa-si faca griji pentru siguranta locului de munca”, declara Camelia Voiculescu, PDG INTACT. “Trecem printr-o perioada grea, in care declaratiile sententioase facute din considerente de imagine sunt ultimele lucruri de care avem nevoie. Sunt sigura, insa, ca vom depasi cu bine aceste luni de criza economica, daca avem toti un comportament matur si suntem solidari”, precizeaza Camelia Voiculescu.

21 thoughts on “Reduceri de salarii cu 20% pe tot grupul Voiculescu”

 1. Iulian, titlul tau nu este corect. Grupul Voiculescu nu este atit de sententios pe cit se crede. Fiecare companie isi gaseste propria strategie pentru a depasi criza. In acest moment, cunosc mai mult de trei entitati din grup care nu isi scad salariile. Una este Gazeta. Vorbesc despre prezent si despre viitorul imediat, de citeva luni, pentru ca, vorba lui Galbraith, “pe termen lung toti sintem morti” 🙂

 2. Catalin si Maria: Hai sa punem un pariu. Daca poimaine seara nu se confirma taierile, va dau (cate) ceva. Daca e pe dos, imi dati. Spuneti-mi ce-mi cereti si o sa ma gandesc ce sa va cer la randul meu.

 3. Catalin,
  Atentie pe cine citezi!
  “In the long run we are all dead”
  John Maynard Keynes (1883–1946): A Tract on Monetary Reform, ch. 3 (1923)

 4. Cu tot respectul pentru Catalin Tolontan, autorul savurosului citat din final era Keynes, nu Galbraith. “The long run is a misleading guide to current affairs. In the long run we are all dead.” – A Tract on Monetary Reform (1923), John Maynard Keynes.

 5. dan: eu stiam altceva, dar voi verifica. E posibil sa-i incurc pe economisti, desi vin din scoli atit de diferite 🙂 Deocamdata, tu ai argument, eu nu.
  iulian: hey, hey, am spus doar ca titlul nu e corect, pt k nu exista un ucaz in grupul intact referitor la salarii si am dat contraexemplul gsp, unde deja ai pierdut pariul 🙂

 6. @ Tolontan: Keynes,100% , nu mai pierde timpul…

  @ Comanescu: scaderea salariilor e o masura ce se practica uzual intr-o economie crizata, cand…”felia” ta de afacere scade. Si e si intelept sa dai mai putin la…toti, decat sa scoti afara pe unii. Depinde, e adevarat, de amploarea “avariei” 🙂 .

 7. Cătălin: dacă am pierdut deja, atunci rămâne să-mi ceri ceva.

  Maria: idem.

  Babilonul: păi și mie mi se pare că lucrurile sunt în culoarea “normalitate de criză”. N-am zis că grupul Voiculescu se dărâmă și alte chestii de genul ăsta. Povestea e totuși de consemnat.

 8. Tolontante, uite un motiv pentru diminuarea salariului cu 20% inclusiv la Gazeta. Ai incurcat economistii cumplit, desi nu te obliga nimeni sa prezinti si citate.

 9. Cătălin/Maria: a venit și un comunicat de presă milos, vezi mai sus. Aș putea interpreta comunicatul în sensul că avem toți dreptate/am câștigat toți pariul. Eu aștept totuși verdictul vostru.

 10. Tolontan: “Iulian, titlul tau nu este corect. Grupul Voiculescu nu este atit de SENTENTIOS pe cit se crede.”
  Camelia Voiculescu: “Trecem printr-o perioada grea, in care declaratiile SENTENTIOASE facute din considerente de imagine sunt ultimele lucruri de care avem nevoie.”
  Hai, frate :))

 11. Uite, scot gsp din discutie k sa nu se mai spun k ne dam mari. Iulian, atunci cd se vor reduce salariile la A3 ai cistigat. p[ina atunci, a cistigat Maria 🙂 Si eu sint convins ca va cistiga.

 12. pacat. pana recent trustul Intact devenise standardul in materie de salarii mari , mai ales dupa lansarea GSPTV. Nu ca nu ar merita oamenii de acolo…Acum reculul se va simti la toate tvurile , inclusiv la alea unde se plateste cu 500 E un editor sau producator ( vezi Realitatea Catavencu) pe r total are de pierdut toata breasla…

 13. Da: tu ai aavut dreptate, nu eu. Este Keynes: “In the long run we are all dead. Economists set themselves too easy, too useless a task if in tempestuous seasons they can only tell us that when the storm is long past the ocean is flat again.”

Leave a Reply

Your email address will not be published.