Realitatea, numărată la Parchet

Revista 22 mi-a solicitat un comentariu referitor la scandalul stenogramelor Realitatea TV. Am mers pe ideea că mult din ce a vorbit Sorin Ovidiu Vîntu la telefon cu managerii lui e din categoria… vorbe și că trebuie văzut cum s-au legat acestea de politica editorială a canalelor media din Realitatea-Cațavencu. Cu alte cuvinte:

Ce e important în scandalul stenogramelor? Dacă tiradele obscen-flamboyante ale lui Sorin Ovidiu Vântu au sau nu au efecte. Astfel de conversații au loc și în alte grupuri media din România. Am asistat cu ochii mei la șuturi în pereți de rigips, extremități băgate și scoase și altele asemenea pe oriunde m-am dus – și aici e cazul să luați act de un conflict de interese, în ce mă privește: am colaborat și cu Realitatea-Cațavencu, în chip de consultant independent, din 2006 încoace. A fost unul dintre clienții mei. Acestea fiind zise, cine ce-a făcut dintre cei care-au vorbit la telefon?

Sergiu „să-mi bag p..a“ Toader. A creat grupul media al lui Sorin Ovidiu Vântu, din 2004. În momentele fierbinți, și-a găsit de treabă prin Noua Zeelandă sau, mai nou, în Moldova, unde se ocupă cu Publika. Și totuși, majoritatea oamenilor care au legătură cu ceea ce s-a întâmplat au fost angajați de el și, precum se vede din stenograme, e conectat cu Bucureștiul în continuare. Nu doar telefonic.

Sorin „nu io… am aflat după“ Enache. Manager de top în tot acest timp, mai implicat în zona de business decât în conținut, deci în lucrăturile politice. La nivelul pe care se situează, știa foarte bine ce se întâmplă. Chiar dacă „afla după“.

Citiți despre ceilalți manageri pe site-ul 22. M-a interesat și ce a spus Ioana Avădani despre publicarea stenogramelor, un punct de vedere cu care sunt de acord, așa cum se poate vedea din post-scriptumul la articolul meu. În felul ăsta, o să se supere toată lumea pe mine 🙂

2 thoughts on “Realitatea, numărată la Parchet”

  1. Salut,

    Nu spun ceva nou, altii au mai spus-o, au trecut deja 2 saptamani: nu felul cum isi foloseau extremitatile ca la Discovery Channel, era si este problema sau ca isi tocau dusmanii etc. este o problema. Sunt banii lor, pot face un circ televizat, isi pot varsa cu laturi in cap, este un reality show. Dar nu pretindeti ca este jurnalism, ca este obiectiv, ca respecta standarde de echidistanta. Altiminteri este schizofrenie la greu. Si ce este mai trist, acest “One flew over the cuckoo’s nest” adica spitalul pshiatric inca exista, va mai exista si egal raspindit pe la mai multe televiziuni. Jurnalismul, televiziunea, in cadrele sale generale sunt totusi datoare publicului. Sa nu il minta spunandu-le in direct: “uite, nu imi tremura mana, pot tine o coala A4 pe palmele mainilor si nu se misca..deci, eu spun adevarul, nu sunt platit sa…”…genial….unele chestii au fost de scena de teatru national…chiar, televiziunile private isi construiesc arhiva lor de glorie sau arunca BETA la gunoi ?

  2. Ei, deocamdată Realitatea s-a dus în bot, presupun că nu numai din cauza stenogramelor, ci și a multelor demisii, întârzieri la salariu etc. În principiu reputația e esențială dacă te pretinzi quality. E de văzut dacă vor putea să-și revină. Eu însă nu prea cred poveștile cu “regulile BBC”. Până nu le văd 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *