Răspunsul Mihaelei R. către Andreea M.: Drept cine mă iei, fă?!

Pe blogul Simonei Tache a apărut o scrisoare a Andreei Marin către Mihaela Rădulescu. Cum Mihaela n-are blog, m-am oferit eu să găzduiesc următoarele rânduri:

Făi Andreeo,

Fascinația, ispita, răsfățul și tentațiile trendy, juicy, glossy, glamour, bolero, marie-claire, unica din noua mea viață îmi ocupă prea mult timp ca să mă cobor la vulgarități. Practic, mirosul împuțit al transpirației răutăților îmi dă târcoale ca un abur pestilențial, dar sunt prea plină de Dani și de patapieviciul pe care îl citesc pentru noua mea emisiune de cultură de pe Cosmos TV ca să îmi pierd calmul care m-a consacrat.

După bungee jumping, cum ar veni, exersez la zbor în bătaia săgeții (lui Dani, normal), acu, că mi-am luat destul Elan, și n-am timp de prostii. De aia o să-ți dau un răspuns evaziv la întrebarea aia care dintre noi două e mai frumoasă. Drept cine mă iei, fă, de crezi că am timp de prostii de-astea? Află și tu că frumusețea vine din interior. Altfel nu eram din ce în ce mai frumoasă. Crezi că contează să-ți fâlfâi levințele alea lipite cu scoci pe TVR? Află și tu de la mine, că tot zici că sunt mai bătrână, că pe bărbați nu se pune mâna cu o rochie mai scurtă, un parfum tulburător din duty free sau zâmbind ca proasta la uninominal. Contează atitudinea. Contează cum te simți în fiecare zi. Nu contează cât de lung ai părul, important e felul cum gândești. Profit de ocazie pentru a aduce mulțumiri firmei Head and Elbows pentru că banii au intrat în cont.

E cazul să pricepi. Pricepe dracului odată, că a trecut ceva vreme de când te-ai convins și tu că Ștefan nu e o locomotivă, ci un vagon de dormit în care să-ți parchezi papucii din deșert. Dar tu, femeie, știi că n-a fost dintotdeauna așa. Îți dau un pont gratis, că am dat destule în revistele de femei: dacă-i gătești pâine cu unt, juniorul i se face cât turnul Eiffel. Așa că ce stai aicea și belești ochii ca peștele-n acvariu? Fuga marș în bucătărie și poate că diseară morcovelul o să danseze pentru tine.

Și încă ceva. Azi noapte jucam scrabble pe dezbrăcate cu Dani și mi-am dat seama că numele lui se poate anagrama iloț. Temă pentru acasă: ce înseamnă mad, rare inane?

16 thoughts on “Răspunsul Mihaelei R. către Andreea M.: Drept cine mă iei, fă?!”

 1. “…zâmbind ca proasta la uninominal…” Asta e tare. 🙂
  Ai grija, ca data te prind fetele, poate ai parte gratis de un aranjament de podoaba capilara stil ’80… tapat si ridicat… 🙂
  In rest, asteptam si altele in gen, ca “economic si politic” avem din plin…

 2. Vezi, donle, ca e nasol si sa creezi asteptari foarte mari. Mie al doilea paragraf mi se pare cracanator. Cel putin aia cu parul si continuarea cu multumirile. Nu e vorba nici de umor, nici condei, pur si simplu cred ca te cam string hainele decoltate ale personajului…

 3. PS. Am intrat și eu pe scrisoarea Andreei Marin către hastalantă. Să-mi fie iertată comparația, dar dacă tot au început comentariile așa, îmi permit. Mi-a venit destul de greu să citesc, de atîtea cî-uri, șî-uri, oghealuri și dezblehuiete. Cu măsură, era mai bine. Asta pe de o parte, pe de alta…, îmi place mai mult genul de umor mai subtil, chiar și cînd nu e de să te tăvălești de rîs. Dar, desigur, e o chestiune de gust. Bagă mare, Iuliane, io chiar vrea să știu ce mai au de zis femeile astea două. Mai ales acu, că mi-e așa o silă de ce se întîmplă în politică. E prima dată cînd mă tentează un cancan, fie el și contrafăcut.

 4. Cine-s astea? Fetelor, chiar nu stiti? Priviti cu atentie reclama de 100 mp. antifumat vis-a-vis de Scala si veti vedea 1000000 Euro ascunsi in chilotii rosii ai MR… Restul e diversiune ca sa uitati de teapa.

 5. CE “e” vedetele (*?!) si…CE “vrea” ele? !…
  Of, of…, mai, mai … 🙂

  Mai bine cu “alta placere decat tutunul”, cu/fara…crema “imi pasa de tine”. Si…, “de restul, caramele”!

 6. Iulian, iese de un cozonac de Craciun ?
  Zice o pasarica cum ca tinarul zoso n-a patit nimic pentru poanta de acum ceva vreme cu pozele, ba chiar dimpotriva.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *