Pe Politichia.com: Eu cu cine NU votez

Ulmanu și Avădani au trăncănit despre un site gen Huffington Post, cu diferite opinii și comentarii. A ieșit Politichia.com. Ulmanu m-a rugat să-i dau un text și, cum aici evit să fac politică, am folosit oportunitatea. Se cheamă Eu cu cine NU votez?.

P.S.: E bine să revizuiți definiția cuvântului “politichie” pe site. Toată lumea își închipuie că înseamnă “politică”. Tocmai asta m-a convins să scriu pentru ei.

5 thoughts on “Pe Politichia.com: Eu cu cine NU votez”

 1. Iulian, da-o naibii de treaba, e 2008! Chiar nu au gasit niciun web designer care sa aiba atata sange in instalatie incat sa riste un CSS cu mai multe culori?

  In plus HuffPo nu e doar o colectie de bloguri/postari de blog, ci au si stiri si corespondente, interviuri etc. politichia asta e doar un blog cu mai mult contributori. Pana la HuffPo mai e muuuuult. Nici nu mai zic de DailyKos sau Townhall.

  In rest, spor la (ne)vot!

 2. Stau, domnule, stau, ca azi e Veterans’ Day pe aici.

  Dar uita-te ce ai scris si o sa vezi ca implicatia e destul de directa. Ar fi ceva sa existe un DailyKos si un TownHall in RO, dar cred ca mai dureaza. Cat despre HuffPo, Politico si chiar The Atlantic, chiar nu imi tin rasuflarea.

  Din nou remarc cat de sters este site-ul respectiv, ca aspect. Stiu si eu avantajele minimalismului, dar totusi…

 3. @ manoland: nu e vorba de faptul ca n-am gasit designer curajos, asta a fost optiunea noastra. oricum, site-ul e inca in beta, se va mai umple. grafic, insa, cred ca ramane asa cum nu-ti place tie :).

  in alta ordine de idei, ai dreptate, nu e huffington post. ii spuneam lui iulian ca imi place huffington post, dar asta nu inseamna ca pot sa-l si fac :).

  bafta.

 4. Salut, bradutz!

  Evident, e alegerea ta ce design folosesti: cine plateste comanda. Dar pur stilistic, continutul (sau ce se anunta ca viitor continut) nu se pupa deloc cu acel logo (care e poate amuzant, dar e facut intr-un stil amatorist). Mai mult, stilul logo-ului e necoplanar cu restul paginii. Nu mai intru in amanunte gen folosirea spatiului alb pentru ghidarea ochiului cititorului, ca aproape tot e alb.

  In sfarsit, iti urez succes si iti propun spre studiu http://www.fivethirtyeight.com/ – site-ul lui Nate Silver, omul care a dat predictii aproape exacte (la zecime) ale votului popular la alegerile prezidentiale din US. A fost peste Pew si Rasmussen, institute de sondaj consacrate. Omul foloseste tehnici de cotare folosite in sport (fosta lui meserie), pe site avand o multime de modele si statistici pe care nu le mai vezi in alta parte. Asa ca, IMHO, lectia ar fi, ptr noul tau site, sa aduci ceva ce nu exista in alta parte sau sa fie cu muuult mai bun decat in alta parte.

  Din nou, mult succes!

  PS: si pentru Iulian: stii cumva daca si date demografice din sondajele din RO sunt publice (defalcare pe sexe, urban-rural, varste, educatie etc)?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *