Patru lucruri pe care nu le înțeleg în cazul Sorin Alexandrescu

  1. Cum putea Sorin Alexandrescu să își închipuie că forțează mâna RCS-RDS printr-un acționar minoritar, fie el și administrator al firmei? Dacă ceea ce a dat presa pe surse e adevărat, e vorba de Ioan Bendei, pe care eu l-am găsit ca deținând 3,14% din companie, iar miza presupusului șantaj era suma de 35 de milioane de euro, într-un contract pe mai mulți ani. N-ar fi avut nimic de spus Zoltan Teszari sau Alexandru Oprea? 
  2. Dacă plângerea vine de la Ioan Bendei/RCS-RDS, cum de și-au tăiat ei singuri coada, mergând la DNA cu un lucru foarte apropiat de contractul prin care compania finanța business-ul lui Mitică Dragomir cu 1,7 3,5 milioane de euro (azi au apărut date noi)? E drept, față de ceea ce au spus Mugur Ciuvică și GIP despre întreaga poveste, Dragomir a venit cu o versiune mai nuanțată, în care RCS-RDS are diferite obligații și suma face parte dintr-o operațiune în valoare totală de 12 milioane de euro, în care restul de bani au venit de la președintele LPF. Dar, chiar și așa, poți justifica cu greu o finanțare a unuia din actorii interesați de meciurile din ligă pentru președintele Ligii.
  3. Care e în general rolul lui Mitică Dragomir în întreaga poveste? De sub șapca lui roșie, Mitică a vorbit despre elefanți și faptul că e prins într-un conflict între aceștia. Totuși, figura de stil nu îl transformă pe el, pe Mitică, în panseluță sau vrabie, fiindcă mărturia lui e o piesă-cheie în dosar. Omul a pomenit și ceva despre înregistrări ambientale care s-au făcut în propriul birou.
  4. E adevărat că primele informații despre contract au apărut pe Cotidianul.ro? De ce?

Leave a Reply

Your email address will not be published.