Nesimțitul dracului! mușcă și fugi!

Deruta estivală, desigur sezonieră în presa română, e dublată de un sentiment apocaliptic dat de criza mass media: gogomăniile despre animale spuse la TV de pe la sfârșitul lui iulie încolo sunt anul ăsta mai mari, adică un șarpe uriaș și niște pești veninoși, în locul Paiajenului Văduva Neagră, o sperietoare insuficientă, în prag de pensie.

Acum trei ani, ofeream pe blog un premiu de 100 de euro oricui mi-ar aduce un Paianjen Văduva Neagră. De creatura pe care corespondenții de litoral o inventează în fiecare vară auzisem prima oară prin 2004, în trecerea mea de câteva luni la Realitatea TV. An de an, Văduva Neagră a făcut ravagii, fără ca cineva să o vadă, pipăie ș.a.m.d.

Premiul de 100 de euro a rămas deci nedecernat. Acum câteva minute, însă, la Mădălin Ionescu a apărut un șarpe uriaș care a mușcat o turistă la Techirghiol. A apărut, vine vorba, fiindcă era doar un reporter care se dădea speriat de el, șarpele, undeva, la mare. Șarpele a fost prefațat de un pește-dragon, alias Trachinus draco, care a mușcat și el tot felul de turiști zilele trecute.

Dați repede pe jurnalele de știri. De la ora 19.00 – sau dacă nu, sigur la Dan Diaconescu -, spiritul Mădălinei Manole va vorbi cu gura șarpelui care a mușcat o turistă, achiziționat de altfel de Elena Udrea în cadrul programului de branding de țară, pilonul “Explore the Carpathian Sea”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *