Mortul și mireasa

Am auzit că e deja o tradiție, dar pe mine m-a lovit, odată cu nesomnul, azi noapte: o mireasă furată a fost adusă la OTV. Pe bazele solide ale fantomei Elodiei, ediția 15X, Dan Diaconescu a atins astfel formula perfectă pentru audiență, sumarizată în presa anilor ’90 simplu și filozofic: “Mortul și mireasa”.

Suspense: sunat de mireasă, mirele, domnul Lucian, a zis că n-o mai vrea. Cum adică n-o mai vrea? Uite-așa, n-are decât să stea unde vrea. Agitație: făpturile din imaginea de mai sus, care o aduseseră pe mireasă, se gândeau ce să facă cu ea. A intervenit “domnul Spânu” (Ion, ăla cu articolele împotriva lui Liiceanu din Ziua?), care s-a prezentat drept șoferul lui Diaconescu și l-a convins pe domnul Lucian să își ia mireasa înapoi.

Deznodământ: “Domnu’ Lucian” roagă frumos mireasa să vină acasă la copii (sic). Dan Diaconescu, fericit – “Și dacă e, vă așteptăm și la divorț!”

În tot timpul ăsta, pe crawl curgeau mesaje apelpisite: “DESCHIDE-ȚI SACUL ĂLA ODATĂ, DE 3 ZILE STAU DUPĂ VOI, NU MAI POT!” (un sac adus în studio acum vreo trei zile, în care ar putea fi Elodia), “DACĂ VREȚI SĂ ȘTIȚI MAI MULTE DESPRE TOLEA, SUNAȚI-MĂ PE MINE, SUNT PIETRICICĂ”. Una din invitate era gratulată cu un calificativ gen “SCÂRBĂ CU LABE DE TRANSEXUAL” etc., etc.

Recunosc că mi-a venit și mie să dau un mesaj gen “DAȚI CRAWL-UL ĂLA MAI REPEDE”, că merge ca melcu’, probabil ca să-l poată citi și polițiștii care o anchetează pe Elodia. Dar m-a apucat somnul.

P.S.: Am uitat – suprarealist minutul în care “domnul Spânu”, care se certa la telefon cu Lazarus pe tema sacului, a mormântului, a cotit-o către Protagoras, Socrate și sofiști. După ce s-au hărțuit un pic pe tema asta, discuția a revenit imediat la matca sau, mă rog, cavou.

8 thoughts on “Mortul și mireasa”

  1. Pe mine ma enerveaza ca din cauza OTV-ului cu tamtamul pe cazul Elodia, pentru audienta, s-au facut cheltuieli imense de la buget presupun pentru cautarea trupului ba in rau ba in parau ba in cimitir ba in cer. Cred ca e cea mai cautata persoana, periodic politistii trec cu cainii prin poiana. Si cati copii disparuti de acasa sunt? Cateva sute?

    Avem televiziunea pe care o meritam. As fi dorit insa ca o parte din fondurile de cautare a Elodiei sa mearga si spre cautarea copiilor. In rest, pot sa-si aduca si groparii in garsoniera.

  2. Textier: chiar pân-acolo (la goth) n-am ajuns cu gândul. Lol. Dar nu e deloc o asociație fortuită. Vorbind simplu, avem un contrast între cavou și virginalitatea pe punctul de a deveni fertilitate (simplu pe dracu’, dar mă gândeam cum ar putea spune ceva alăturarea respectivă telespectatorului inconsciu de la OTV de azi-noapte). Prințesa din imagine are niște copii acasă, ne-a informat chiar mirele ei, dar ce mit e ăla care se reproduce întocmai de la o ipostază la alta și nu se corupe în contemporaneitate?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *