More is less, dar, mă rog, succes

Până acum câțiva ani, de câte ori mă întâlneam cu Sanda Nicola, îmi spunea că nu-i vine să creadă că suntem acum (atunci) împreună, fiindcă pe vremuri, mai demult, ea era Sanda Nicola cea mică de la Deva și eu eram Comanescu ăla mare de la București. Explicația: pe la sfârșitul anilor ’90, am trecut amândoi pe la PRO TV, calitate în care am relaționat, mai prin releu, mai prin “telemobil”, cu ocazia unor “directuri” de matinal.

Aici ar urma frazele alea-clișeu cu anii care au trecut și tot restul, ca să ajung la ideea că Sanda Nicola și-a pus pe net un mic site, la, previzibil, sandanicola.ro:

Screen shot 2010-03-30 at 5.30.07 PM

Cu alte cuvinte, după ce a fost “mică” la PRO TV și a ieșit în față la Antena 1, Sanda Nicola a ajuns personaj de “Fabrica” după-amiaza, la Realitatea TV și apoi a lăsat baltă cariera de vedetă TV pentru colaborări cu posturi ca France 24, o mică firmă de producție și altele. Mai nou, apare pe net, cu un site din care eu deduc că vrea să scrie, și anume mult – dar în același timp multe.

Mie mi s-ar fi părut mai bine să se concentreze pe una sau mai multe direcții în care să încerce să se vândă și să mai lucreze la layout înaintea lansării. Așa, contravine principiului “less is more”, Nicola se prezintă ca o persoană care vrea să scrie, și, cum spuneam, al naibii de multe. Deci se poziționează ca ziarist/reporter/blogger și nu ca owner de firmă sau specialist în ceva, deși asta i-ar putea aduce mai multe venituri din momentul în care nu mai vrea să fie afiliată în vreun grup media.

Dar, cum am zis de-atâtea ori, nu mă cred Mafalda, deci mai avem de așteptat să vedem ce-o să se întâmple. Una peste alta, baftă, fie și numai pentru că Nicola a avut tupeul să lase baltă o scară ascensională de care alții, cu mai puține calități, se țin cu toate membrele din dotare, dinți și altele.

10 thoughts on “More is less, dar, mă rog, succes”

  1. sa stii ca tot “Comanescu ăla mare de la București” ai ramas pt multi 🙂 . in sensul pozitiv,desigur.
    si mie imi place de Sanda Nicola si imi pare rau ca nu mai este asa vizibila ca altadata. e un ziarist bun

  2. @ Marian S: Sunt mainile a doi oameni. Lucrez la platforma asta impreuna cu sotul meu, ziarist si el. Eu scriu, el impacheteaza cand se elibereaza de la serviciul lui stabil.
    Observatiile tale, Iulian, sunt cat se poate de pertinente si mersi si pentru sugestia facuta zilele trecute. Intr-adevar, nu ma pozitionez ca owner de firma. Sunt reporter si, mai recent, sociolog. Vreau sa imbin si sa valorific cele doua tipuri de expertiza in diferite proiecte. Blogul reflecta preocuparile mele, nu promoveaza micuta, foarte micuta companie pe care o patronez.

  3. @ Sanda Nicola: multumesc pentru raspuns. Si multumim si lui Iulian ce ne-a reamintit de tine. Chiar ma intrebam unde ai disparut atunci cind ai plecat de pe “sticla“. Sincer sa fiu credeam ca te-ai casatorit cu vreun strainez si ai luat-o din loc ! 🙂

  4. As dori sa pot sa am timp sa comentez pe toti de pe Zelist dar nu stiu daca voi avea timp…o sa incerc….
    PASTE FERICIT TUTUROR ORIUNDE V-ATI AFLA ! LUMINA SA PATRUNDA IN INIMILE VOASTRE !

Leave a Reply

Your email address will not be published.