Micile nume ale oamenilor mari

Câteva porecle de moguli, auzite recent în proximitatea redacțiilor:
– Voiculescu = Miorlau (de la Felix Motanu’).
– Vîntu = Pescarul (de la excursiile în Deltă) = VGI sau vigiai (habar n-am de unde, o fi numărul mașinii).
– Sârbu = Unchiu’ (asta-i mai veche).

Mogulii cu pricina se pot consola cu faptul că porecla e un semn de afecțiune. Dacă asta, totuși, nu îi consolează, dau cu barda și-n vreo doi angajați:

– Constantin Crețan, șef la crawl Realitatea TV = Biblioteca din Alexandria (după faptul că e din Alexandria și mai multele volume de poezie publicate în ritm de mitralieră în ultimii ani, disponibile și la ConstantinCretan.BlogSpot.com). La mai multe! Sau mai bune?
– Grigore Cartianu – redactor-șef la Adevărul = Gregoire Ecrivain, de la faptul că acum câtva timp, când era la Evenimentul zilei, l-a întâmpinat pe Coelho în franceză cu ceva gen: “Je m’appelle Gregoire et je suis aussi ecrivain.” N-am fost de față, dar dezmint cu tărie zvonul că Coelho ar fi răspuns: “Și eu sunt oltean.”
– Petrișor Obae de la Evenimentul zilei – are un nume de familie care încurajează glumele imbecile și descurajează poreclele, dar dat fiind faptul că Petrișor e-n concediu medical pe motiv de varicelă, a apărut o speculație cu privire la faptul că ar suferi de “vărsat de Vîntu”. Sănătate!

Acum că am terminat de scris îmi dau seama că lista a ieșit tare precară și că probabil toți cei amintiți se vor întreba ce am cu ei sau cine m-a plătit de la concurență. De aceea și mai ales ca să ne distrăm fără să fim răi vă invit să adăugați și voi, dacă aveți.

11 thoughts on “Micile nume ale oamenilor mari”

  1. Na, ca ma autodenunt eu: “Elodia”. Autor- cred ca Andrei Velea. Motivul: cand nu dai de mine pe nicaieri, sunt la televizor. 🙂

  2. Vigiai sau Vijelie era un alt nume pentru Vant, pe vremea cand era doar actionar minoritar la Academia Catavencu. Pescarul i s-a spus dupa primul team building al Realitatii in Delta. Mai haioasa ar fi o lista a poreclelor de angajati. Mai ales ca ar fi si sincera:)
    Chiar, voi cum ii spuneti mogulului Ringier?

  3. PAH: am stat vreo șapte ani sau nu știu cât, în grupul ăla, și, curios, Michael Ringier nu prea are porecle. Mai departe de “Maicăl” nu s-a ajuns. Poate omul e o abstracțiune, n-a fost decât de vreo câteva ori în România în toți anii ăștia.

  4. într-unul dintre locurile unde am lucrat, șefei celei mari i se spunea “tușa” (e vorba de presă scrisă, dar mi-e rușine să zic numele trustului – te prinzi tu!).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *