Măsuri de criză la Jurnalul și nu numai

Un anunț care ar putea cuprinde reduceri de salarii și concedieri ar putea fi făcut zilele următoare la “Jurnalul național”, în contextul scăderii veniturilor din publicitate. Prin piață circulă zvonuri despre concedieri pe 15 ianuarie și 1 februarie și un 20% pentru micșorările de salarii (care vor varia însă de la caz la caz).

UPDATE: Măsura nu afectează numai Jurnalul, vezi postul următor.

Reducerile de resurse umane de la “Jurnalul” vor afecta mai ales oamenii mai puțin productivi și colaboratorii. E lucru știut (am scris despre asta și sâmbătă în “Evenimentul zilei”) că redacțiile de peste 100 de oameni din presa cotidiană nu sunt capabile să asigure un conținut relevant, diferit de ceea ce dau televiziunile de știri cu o zi înainte, cu echipe mai mici de 30 de reporteri. Așa că pe undeva criza accelerează trierea oamenilor din redacții. “Jurnalul” are, cred, cea mai voluminoasă echipă de cotidian din România, de peste 300 de persoane.

Deocamdată, “Jurnalul” a renunțat la unul din suplimente, cel de știință (“Zoom”), iar articolele de profil vor trece pe ediția de internet. Asta, după ce fusese lansată o “Scânteie” zilnică, la pachet cu ziarul, “Scânteie” care ne spune cum a fost 1989.

În general, pe tot grupul Voiculescu, o sursă managerială mi-a dat ca procent pentru reducerile de resurse umane un probabil 10%, dar nu e vorba de o decizie deja luată.

Apropo de criză, și “Evenimentul zilei” și-a redus numărul de pagini la 16, cu 24 lunea.

2 thoughts on “Măsuri de criză la Jurnalul și nu numai”

  1. Mda: procentul ăla nu înseamnă nimic în momentul de față. Vedem mâine sau poimâine. După aceea Marius Tucă va trebui să aplice decizia, o să vedem cum.

    E la timpul viitor, cu alte cuvinte.

Leave a Reply

Your email address will not be published.