Internetul .ro în 11 slide-uri

Acum vreo două-trei săptămâni, am fost la Chișinău la un seminar OSCE despre new media. Prezentarea pe care am ținut-o se cheamă “.ro – o istorie scurtă pe scurt”. În ideea că o sinteză de dimensiunile astea (11 slide-uri fără copertă și contacte) e utilă în România, am pus-o și aici:

.ro – o istorie scurtă pe scurt

UPDATE: Cristi Dițoiu îmi atrage atenția că Cinemagia.ro (ca și Eva.ro și altele) e operat de Imedia, adică NCH/Andrei Siminel. Corect – site-urile NCH ar putea fi interpretate și ca aparținând unui grup puternic (“altceva decât independenți”) în slide-ul 7, adică în privința Cinemagia.ro, deși eu vorbeam mai curând de publisherii clasici care au acaparat piața. Spun toate astea de dragul exactității, vorba lui Cristi…

4 thoughts on “Internetul .ro în 11 slide-uri”

 1. Zici ca netul .ro nu e o miza politica prea importanta. Aici ar fi cateva nuante, reiesite din campania electorala de anul trecut:
  – fenomenul postacilor
  – cand diferenta intre candidati este mica, netul conteaza. Un posibil argument ar fi diaspora care se informeaza predominant de pe internetul .ro, iar in decembrie stim cu totii cum s-a terminat povestea. E adevarat, diasporenii voteaza de regula anticomunist, poate a fost o scapare, etc.

  Si totusi, pana chiar in clipa de fata imi rasuna in timpane o voce de crucisator auzita la Radio 1 in toamna-iarna 2004, care minimaliza sansele actualului presedinte, parca la turul 2, spunand ceva de genul “il sustin doar fanii sai de pe bloguri”. Iarasi, nu stiu daca chiar a contat, poate n-o fi fost unicul fenomen care s-a manifestat in marja, insa poate merita mentionat.

 2. Da, sigur că niște lucruri s-au întâmplat, și la prezidențiale și aiurea. În noaptea de după anunțarea rezultatelor, a contat faptul că echipa Băsescu a chemat diaspora la vot. Dar lucrurile ar fi căpătat viteză într-adevăr dacă o idee gen Spunesitu.ro ar fi avut un impact important.

 3. Probabil ca sa aiba succes spunesitu la populatia asta ar trebui sa dea burse imigrantilor din generatia a doua, adica aicea dusi de mama si tata de manuta iar acum pe langa pasaportul albastru il mai au si pe cel romanesc, dar nu mai sunt legati de evenimentele din tara de bastina. Ar fi totusi scump, pana la $200,000 (cam cat e o scoala buna americana de drept ori medicala) votul.
  Ma opresc, ca deja m-am dat jos de pe net.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *