Intact dă și el în judecată Adevărul Holding

După ce Adevărul Holding a trimis un comunicat de dulce referitor la Intact din motive de “Enigma Otiliei”, titlu vizat și de colecția “Jurnalul”, și de colecția “Adevărul”, Intact spune că va da în judecată cotidianul Adevărul pentru concurență neloială și editarea și distribuirea fără drept a “Enigmei Otiliei”.

Țineți aparatele de internet deschise, urmează o declarație în exclusivitate de la George Călinescu.

Comunicatul de presă:

INTACT Media Group va actiona in judecata cotidianul Adevarul, pentru concurenta neloiala, precum si pentru derularea fara drept a activitatilor de editare si distribuire a romanului Enigma Otiliei de George Calinescu, activitati a caror legalitate va putea fi confirmata doar de catre instanta.

Jurnalul National, cotidian al INTACT Media Group, a cumparat de la CopyRo, prin intermediul editurii Litera, drepturi exclusive de editare asupra romanului “Enigma Otiliei”, de George Calinescu, Copy Ro fiind societatea de gestiune cu drepturi exclusive asupra operei calinesciene.

Cu toate acestea, cotidianul Adevarul a editat si difuzat romanul “Enigma Otiliei” pe data 23 aprilie, ignorand avertismentele repetate venite din partea Societatii CopyRo de stopare a editarii si difuzarii acestui roman. Somatiile trimise de CopyRo catre managementul Adevarul nu au fost luate in considerare.

In aceste conditii, INTACT Media Group isi rezerva dreptul de a actiona in judecata cotidianul Adevarul.

10 thoughts on “Intact dă și el în judecată Adevărul Holding”

 1. MO e și p-aici de două ori. Chestia e că după ce-am văzut eu la mine “Adevărul” iese printr-un singur IP, deci cred că-i vorba de mai mulți oameni. Nu de cineva care se ține de rele.

 2. nu stiu de cati oameni e vorba, insa a existat un hilar raspuns identic pe vreo 5-6 site-uri si/sau blog-uri. M-am cam distrat…

 3. Ăsta-i alt tip de argument și dacă mesajele sunt la fel e un motiv. However, pot spune că sunt oameni diferiți care intră de pe IP-ul ăla, ceea ce nu se bate cap în cap cu ce zici tu.

 4. Nici cu voi nu imi e rusine…. ati facut acelasi lucru pe toate blogurile acuzand Adevarul.

  ati putea inceta cu toata balacareala asta de ambele parti (de un penibil remarcabil in ziarele voastre mai ales)… si sa va rezolvati problemele in justitie.

 5. @ Comentariul de mai sus, semnat “pt Tudosiei”.
  Am placerea sa te contrazic. Comentariile care vin de la Jurnalul (garantez pentru marketing, pentru alte departamente chiar nu bag mana in foc) sunt SEMNATE cu numele noastre (Tudosiei, Ionita, Vaduva) si in cele mai multe dintre ele facem chiar nota explicita ca reprezentam Jurnalul si ca lucram in marketing. Nu imi place sa existe dubii pentru ca eu imi asum opiniile pe care le formulez. Nu-mi sta in caracter sa plasez anonime. Sunt convins ca nu ne cunoastem personal. Ai fi stiut ce fel de om sunt.
  uite, un alt exemplu este relatia cu BRAT: am facut cateva sesizari cu privire la incalcarea regulamentelor. Sesizari pe care le-am semnat. Desi puteam sa dam “din alea neoficiale”.
  Cand avem dreptate, ne asumam orice declaratie. Cand stim ca nu avem dreptate, stam in banca noastra. Daca ai investiga ultimii 4-5 ani vei putea constata ca de la Jurnalul nu a fost expediata nici o “anonima”. Probabil ca stii ca OPC-ul, de exemplu, vine in control si cand primeste anonime. Cu toate acestea, inspectorii cam stiu din ce zona a sosit “anonima”. Si nu au o problema sa iti spuna. Daca ai vreo cunostinta pe-acolo, pune intrebarea asta. Cate sesizari a depus Jurnalul versus pentru cate “anonime cu sursa cunoscuta” au venit in control la noi. Chiar nu suntem idioti, stim de unde ni se trag controalele. Suntem adulti si ne comportam ca atare. Cifra neverificata, dar sunt sigur ca sunt pe-aproape: la fiecare concurs organizat de Jurnalul am primit cam 3 controale OPC in urma unor anonime. Neoficial, inspectorii ne-au spus cam “din ce zona a media” ne soseau. Din pacate pentru reclamagiul de serviciu pe concursuri suntem inatacabili. Pentru ca inteligenta e una dintre calitatile noastre. Iar asta ne-a condus intotdeauna la regulamente de concurs corecte si la o corecta aplicare a acestora.
  E o discutie lunga, n-are sens sa ii plictisim pe oameni aici. Poti trece pe la noi pentru o documentare. Pe mine ma gasesti la etajul 8 in Casa Presei.

 6. Stii de ce este mai bine sa cumperi Enigma Otiliei de la Adevarul?

  Pentru ca editia Jurnalului are in carte cenzurate toate referirile la Felix 😉

 7. @comentatorul de mai sus:
  Trebuie sa recunosc: de fiecare data cand conversatia ajunge la “momentul Radio Erevan” eu simt nevoia sa ma retrag. Asa ai aflat, iata, si lucruri personale legate de mine.
  Ma intreb cum ti-o fi venit tie ideea unei astfel de glume inteligente tocmai pe un blog de media, care – spre informarea ta – e un loc din asta, asa… [cum sa iti explic sa fie pe intelesul tau???] … un pic mai serios.

 8. Sa vedem care va fi deznodamantul acestei paruieli .
  Eu astept un veritabil razboi al preturilor , nu numai unul al declaratiilor .
  Care va fi urmatoarea carte pe care o sa o editeze ambele grupuri de presa ?
  Ceva povesti de Ion Creanga , Mihail Sadoveanu sau poeziile lui Mihai Eminescu ?
  Din aceasta lupta cei mai castigati sunt cititorii si cultura romana .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *