Inedit TV! Adevăratele secrete ale lui Mărin Cornea!

Îmi pare rău după telefoanele mai vechi, cu radio FM. De câte ori ajungeam într-un oraș nefamiliar, în jumatea de oră de tolăneală în pat de după zbor și check-in, le puneam pe autotuning și după aceea zapam între posturile care cotcodăceau exotic. La Londra, în Londonistan, cartierul pakistani din Wembley, era plin ritmuri punjabi, care mai de care mai cool, și voci apelpisite de DJițe british. La Erevan îți bubuie-n urechi nu Radio Erevan, ci Pervaia Aftomobilistikaia Radio. La Belgrad, B92 mitraliază știri într-o slavă vocalică, iar Atena se tânguie în piese de rap cu periekimenoumai și pafarisina.

La Daneș, Sighișoara, n-am decât iPhone, care nu mi-e de niciun folos. Un păun rage-n spatele cabanei, o tunsătoare de gazon mârâie turbat în față. Nu, păunul nu se bate cu tunsătoarea, are o altă problemă:

Chestia din stânga, care-l agresează prin gard, nu e curcan, ci bibilică. [Ba e curcan, m-a asigurat toată lumea. Pe țarc scria “Bibilici”, dar curcanul a fost pus să șadă cu ele, bibilicile, m-am uitat și-n alte poze. Ce-ați avut, dom’le, cu el, n-ați văzut că vrea cu păunu’? A-ncercat ceva neprincipial cu el? În fine.] N-am chef de prospecție, ci de zăcut. Fiindcă n-am radio cu telefon m-apuc să fac ce nu fac în București, unde posturile stau cuminți pe telecomandă. Zapez – poate, poate, oi da de vreo ciudățenie. Antena 3, RTV și B1 îi dau cu Bercea Mondialul. National Geographic și Discovery, alte deja vu-uri. Degetul mare îmi încremenește pe buton!

E chiar el, e Inedit TV! Știți ce-i aia? Eu, cu atât mai puțin. Dar e teleshopping. Cu alte cuvinte, colacul de salvare al televiziunilor românești, chestia aia care se dădea noaptea sau la alte ore de audiență zero, dar acum a invadat tronsoanele vizibile. Dacă scrii Teleshopping pe ecran, CNA te lasă să faci aproape orice, mai puțin comerț cu artefacte nazi și propagandă politică. La Inedit TV, teleshoppingul e cu doamna Lia – nu scrie și mai cum, o MILFă tencuită, tristă și costelivă care îl laudă unsuros pe Mărin Cornea, ăla care doarme în fereastra din dreapta, mai sus. Mărin Cornea a inventat o loțiune pentru chelioși.

Intră în direct, la telefon, doamna Georgeta. Doamna Georgeta îl trage și ea osanale lui Mărin Cornea, să vă dea Dumnezeu sănătate. Datorită tratamentului, doamnei Georgeta i-a crescut părul. Mărin Cornea moțăie-n platou, cu gândul la viitoarele invenții. Dar ce credeți, când e mai bine să mă dau cu tratamentu’? întreabă doamna Georgeta. Mărin Cornea tresare: Păăăi, știți, pentru cele mai bune rezultate, contează foarte mult când să vă dați. Cel mai bine, înainte să vă vopsiți! Depinde și ce vârstă aveți, dar înainte să vă vopsiți!

Dar eu nu mă vopsesc niciodată! precizează doamna Georgeta. Mărin Cornea privește apos înainte, parcă se uită la tine, în cameră, parcă nu. Noi am pregătit o doză ideală pentru tratament, zice, dar mai e și un supliment în ea. Contează să n-aveți părul gras, trebuie să vă spălați pe cap înainte. Eficiența e de numai 50% dacă nu vă spălați, e 95% sau 100% dacă vă spălați. Și mai ales nu dați cu el după ce vă vopsiți. Dați înainte să vă vopsiți!

Doamna Georgeta l-a lăsat baltă pe nu mă vopsesc niciodată, îi mai trage lui Mărin Cornea o lingușeală și iese. Mărin Cornea moțăie-n fereastră. Doamna Lia dispare. De la capăt – cu același Marin Cornea lângă el, intră… da’ stai, pe ăsta îl știm: Floriiiin Condurățeanuuuu!

Mărin Cornea a mai inventat un tratament. Un tratament de reumatism. Florin Condurățeanu face introducerea, la telefon e un dom’ profesor. Vă mulțumesc din suflet pentru tratamentul de reumatism, domnule Mărin Cornea! Mi-ați schimbat viața! Mărin Cornea se curentează din nou și începe să fâlfâie la cameră două brevete de invenție, pentru chelie și reumatism, cade iar în stupoare. Vocea din off continuă: Mă durea coloana, dimineața trebuia să mă rostogolesc din pat și pe urmă să mă dau jos în patru labe! Tratamentul dumneavoastră este senzațional. Îmi propun să vă donez o statistică despre numărul bolnavilor, că asta e meseria mea, statistica!

Cut pe, evident, Marin Cornea. Doamna Lia s-a întors. Intră la telefon doamna Vasilica. Doamna Vasilica are o mamă sau o soră căreia-i cădea părul. A făcut hepatită pe fond nervos și s-a îngrășat. De la tratamentul pe care a început să-l facă în septembrie a început să-i crească așa, un fir de păr mic, alb. Dar stați un pic să vă mai spun ceva, domnu’ Cornea. Pe mâini, ea, așa, n-avea păr, dar acum, că a început tratamentul, a început să-i crească. Dar, în schimb, îi cad sprâncenele.

Dispare doamna Lia, apare o grasă blondă, neidentificată, care pasează din nou: Țin să-i mulțumesc lui Mărin Cornea, în numele femeilor, fiindcă ele trebuie să aibă cât mai mult păr! Condurățeanu, din nou. Atât de bun e, extraordinar! – nici măcar o picătură nu vreau să scap pe jos!

CNA te obligă să scrii mare Teleshopping pe ecran ca ăia care se uită să priceapă că ăia care laudă – laudă ca ăia care se uită să și cumpere. La Inedit TV e un fel de talk-show, o variantă mai catatonică, dar mai comercială a aiurelilor lui Dan Diaconescu de pe vremuri. Ce-or fi pricepând ăia care sună la telefon și, presupun, mai și cumpără? Lingușelile sunt prea excentrice și idioate ca să fie fraud-uri. Nu pricep nimic, în afară de faptul că Inedit TV duce teleshoppingul pe noi și nebănuite culmi. Noroc că există second screen și Internet, dau Secretele lui Mărin Cornea pe Google. Trec în fugă peste un incest – e un tabloid și noi ne ocupăm cu știința aici și, ia uite, Inedit TV are și site!

Din nou, stupoare. Din pagina lui Mărin Cornea ne face cu ochiul un mustăcios cu vino-ncoa.

Jesus, e cântăreț de muzică populară? Atunci ce caută la teleshopping și de ce doarme și bate câmpii? Care-i adevărata față a lui Mărin Cornea?

Această enigmă numai Youtube o poate rezolva.

Ei, bine, da – vedeți mai sus veriga lipsă dintre mustăcios și catatonic. Mărin Cornea ăla cu mustața e Mărin Cornea ăla cu chelia. Inedit TV e un post din România anului 2014. De când su-unt pensionaa-rîîî/intru-n cârciu-mă mai ra-rîîîî! Teleshoppingul merge ca focul.

Deplasare sponsorizată de Kanal D.

10 thoughts on “Inedit TV! Adevăratele secrete ale lui Mărin Cornea!”

  1. Un singur lucru mi-a atras atenția: Domnul Mărin Cornea e născut pe 12 februarie. La fel ca mine! Ceva ne leagă.

  2. Ce n-ai reusit (avut timp) sa afli despre Inedit TV si Marin Cornea este faptul ca sunt cam unul si acelasi lucru. Fiind patron (unic, mi se pare) al Inedit TV, ce se vede pe sticla este, de fapt, ce gandeste, inventeaza, produce, agreeaza sau abereaza “maestrul”. Un mare nimeni, de altfel.

  3. Rautati sunt peste tot. Nu vreau sa intru pe fondul problemei ci, doresc sa spun doar atat: patronul Televiziunii Nationale (si care se receptioneaza prin satelit si in 5 state din comunitatea europeana), are avize aprobate de Ministerul Sanatatii pentru produselele despre care se face vorbire aici cu atata patima.
    In rest, sa auzim numai de bine !

  4. Mai bine îsi făcea program de teleshoping.Prea multă reclamă la acele produse în care nu prea are lumea încredere.

  5. Mai rar un cuplu atat de penibil ca Marin Cornea-Florin Condurateanu. Primul e un zero taiat in patru, al doilea un lingau, care te face sa intorci, scarbit, capul. Cand l-am vazut pe Condurateanu prima oara pe micul ecran, m-am intrebat: cum dracului a lucrat asta la “Flacara”? Acum inteleg, fiindca, desi neiertator cu nulitatile, lui Adrian Paunescu ii placeau, totusi, osanalele. Or, nea Florin, se pricepe de minune la asa ceva. Din pacate pentru el, Condurateanu a intrat pe un drum infundat, Inedit TV fiind cel mai amarat chiosc tv din Romania.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *