Inca ceva care e pe multi bani: o noua licenta de telefonie mobila

410-415/420-425 MHz e frecventa scoasa la licitatie pentru telefonie mobila de Autoritatea Nationala de Reglementare in Comunicatii si Tehnologia Informatiei, s-a publicat ieri (vineri), in Monitorul Oficial.

N-o s-o ia vreunul din gigantii de pe piata, fiindca operatorii care deja ofera servicii asemanatoare n-au voie la licitatie. Formularea exacta: nu pot participa operatorii “care detin cel putin o licenta nationala de utilizare a frecventelor radio in vederea furnizarii de retele si servicii de comunicatii electronice mobile, inclusiv de banda larga, si care furnizeaza sau pot furniza retele si servicii de comunicatii electronice mobile substituibile cu cele ce pot fi furnizate prin utilizarea benzilor de frecvente 410-415/420-425 MHz.”

Foarte interesant. Nu stim deocamdata data licitatiei. Cine graviteaza deja in zona aia hertziana? Si care e miza?

Stau si ma gandesc ca dintre “greii” pietei numai UPC n-are asa o floare la butoniera. Si nu, asta n-are legatura cu faptul ca am prestat o campanie la ei, nu e un pont sau o informatie, e o idee care mi-a trecut mie prin cap. Cine ar mai fi eligibil?

14 thoughts on “Inca ceva care e pe multi bani: o noua licenta de telefonie mobila”

 1. Do you speak Chinese? nicio problema, o sa invatam, odata cu noua licenta….. ghici ciuperca pentru cine-a aparut licenta asta , asa dintr-odata ?

  Verstehen sie…wir sprachen Greek und Hungarish hier, vorläufig kein Deutsch

 2. hm……saracu radiocom, ramane si da date asta pe dinafara. pur si simplu, nu se descurca cand vine vorba de concurenta. sibianu ala smecher se pricepe la masini mai mult decat la telecom, da’ ce sa-i faci, e baiat bun, saritor, ne ajuta mai ales in anii grei de campanie electorala :-))))

 3. Cristian Banu, ai punctul pe i. Totusi, eu cred ca nu va fi pentru PostTelecom, ci pentru o companie la care ZTE va avea o cota importanta. Asta daca nu cumva cineva decide ca ZTE sa faca o infuzie de capital in PostTelecom. Acum intrebarea nu este daca va avea succes noua firma si noua oferta, ci cat de mult vor pica de fraieri cei de la Zapp. In opinia mea, de chitibusar de pe margine, cam merita.

 4. daca a luat OTE, atunci Deutsche Telekom are si Cosmote, deci nu poate fi interesata de inca o licenta in aceeasi tara…..

  VIN CHINEJIIII neamule….cine o sa aiba probleme intr-o prima faza e rds-u, ca si chinezu stie cum e cu dumpingu

  salam alecum,

  hariri jr.

 5. ceva de date poate? probabil ca nu, ca nu prea e piata la noi. Oricum si in SUA recent s-a vandut o licenta nationala in aceeasi gama de frecventa.

Leave a Reply

Your email address will not be published.