În țara minunilor. Shootingul

Se dă o temă: “În țara minunilor”, format de divertisment Indie Studio, pentru TVR 2, începe joi, 31 octombrie, la ora 20.10. Materia primă: Hi-Q. Vrem niște poze frumoase și minune = o întâmplare cu semnul plus, mai mult cool decât plângăcioasă, un om care face ceva de Doamne-ajută în țara asta pe dos. Cum procedăm? Cum arată minunile? Cu Nălbaru Dana am mai fost într-un studio acum câtăva vreme, când lucram la “Unica”, și știu că o iubește camera foarte tare. Aveam o idee confuză despre faptul că ar putea ține în mână niște “minuni”, orice-ar însemna asta. M-am gândit cine poate fotografia așa ceva și am ajuns la vechiul meu amic Florin Costache. Lumea îl știe mai mult de DoP și regizor, eu am trăncănit cu el ore întregi despre Leica și poze. Costache, pe care îl voi numi în continuare ca atare nu numai fiindcă așa-i zice mai toată lumea, ci și pentru a-l deosebi de Grozea, m-a ascultat, s-a scărpinat în cap și a zis: Dar “În țara minunilor” e Alice, de ce să nu-i facem pe Florin și Mihai mici și pe Dana mare? Am zis da din prima:

intaraminunilor2_net


Rochia Danei și props-urile mi le-a furnizat o mare stilistă care a zis să o creditez Cristina Dumitru, glumă internă, ha, ha. Mi-era teamă ca Dana să nu fie prea bleagă sau prea kinky în rochia de Alice, Cristina Dumitru mi-a furnizat ceva ce nu mi-aș fi putut imagina, iar acum nu pot să-mi imaginez conceptul altfel. TVR a fost amabil și ne-a oferit un platou de filmări pentru sesiunea foto, m-am și amuzat să-l văd pe Costache, regele televiziunii și al videoclipurilor, cu un aparat foto în locul ăla.

Ședința foto a mers repede și bine. Dana, Florin și Mihai știu să-și controleze foarte bine mimica și atitudinea, genul ăsta de chestie o găsești mai degrabă la modele decât la entertaineri, dar Hi-Q știe să facă asta. Am avut de ales între o mulțime de variante bune pentru imaginea finală, într-un shooting care a durat numai trei ore și în care am mai făcut diferite mărunțișuri cu cei trei (portete clasice, poze pentru o poveste a Danei Nălbaru și a lui Florin Grozea pentru CSID). Costache a folosit niște lumini continue, care au dat atmosfera aia caldă pe care o vedeți, sper să nu se supere dacă dezvălui acest secret concurenței care se bate pe flash-uri cu soft box-uri.

intaraminunilor3_net

După shooting a intrat în acțiune Max Turza, cu care am făcut “The Industry”. Ne-am înțeles despre ce trebuie făcut la telefon, fără storyboard și desene, a ieșit exact, la milimetru, ce discutasem. Pentru Max cred c-a fost floare la ureche să monteze cele trei ipostaze, după ședință, cel mai mult a durat să trimitem un stick mare cu poze la el, fiindcă erau peste 10 GB cu lucruri. Însă Max va intra cu adevarat în acțiune în episodul următor, cu pozele astea s-a mai întâmplat ceva și o să vă povestesc despre asta zilele următoare.

intaraminunilor1_net

Cam asta-i tot, sper să vă placă imaginile, de folosit moka în contexte legate de emisiunea “În țara minunilor” și creditând Florin Costache/Indie Studio. Colegii de la print pot găsi variante hi-res pe Dropbox.

P.S.: Prima poză, mai ales, un hat tip pentru Stéphane Carpentier, superstarul art director cu care am lucrat la Ringier și care s-a dus acum câteva săptămâni într-un loc în care sper să găsească minuni. Maeștrii adevărați te ajută și după ce nu mai sunt.

stef1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *