Horia Alexandrescu schimba la loc fotoliul. Cat costa el? Nu fotoliul

Dupa ce – spuneam aici – Octavian Andronic a fost pus pe liber de la “Cronica Romana”, Horia Alexandrescu revine la micul mare ziar pe care l-a inventat si pilotat cu maiestrie pe abscisa graficelor de vanzari. Sursa: Media-ad.ro, care zice ca din fotoliul de director-fondator, Alexandrescu va concepe un plan de relansare a ziarului. Unii s-ar putea sa se intrebe cum arata planul, eu, unul, ma intreb cum arata fotoliul. Poate stie Octavian Andronic…

UPDATE: La a doua mana imi parvin niste date de la Ministerul Finantelor, referitoare la editorii “Cronica romana” (Standard Media) si “Independent” (Apostrof Press, cotidianul devenit saptamanal al lui Horia Alexandrescu) Reiese ca Horia pierde mult mai putin decat Ando:

Apostrof Press SRL (“Independent”)
Cifra Afaceri/2005: 448,290,000 ROL, cam 12,000 euro.
Pierdere: 73,090,000 ROL, vreo 2,000 de euro.

Standard Media (“Cronica Romana”)
Cifra Afaceri/2005: 1,676,950,000 ROL, cam 46,000 euro
Pierdere: 3,020,060,000 ROL, cam 83,000 euro.

Poate cineva sa imi confirme corectitudinea datelor? Daca ce-i acolo e adevarat, pare ca Horia Alexandrescu pierde mai putin decat Octavian Andronic, iar asta ar putea fi un criteriu managerial pentru patronii de ziare mici, sa iei omul care face mai putine parascovenii. Pe de alta parte, “Independent” a aparut doar o parte din 2005, si numai ca saptamanal, dupa sfarsitul epocii Nastase, in care managerul Horia Alexandrescu obtinuse niste contracte bune de reclama guvernamentala. Daca inmultim pierderile de 2000 ale “Independentului” cu 6, ca un cotidian apare de 6 ori mai des decat un saptamanal, reiese ca managerul Horia stie sa produca un titlu cu o gaura mult mai mica de bani, numai de 12 mii de euro pe an. E drept ca “Independentul” a avut o perioada de crisalida, cat n-a aparut, fiindca, din fotoliul lui, Horia Alexandrescu elabora planurile de relansare din cotidian in saptamanal. Adica mai punem vreo 3000 de euro pe chestia asta si obtinem: cotidian mic, urat, acum la pachet cu Horia Alexandrescu: 15.000/an si e al tau!

Nu-mi vine sa cred. Mai am putin si pot sa-l angajez eu, la Comanescu SRL… Bine, acum mai apare o problema: Alexandrescu s-ar putea sa ramana si la “Independent”, ceea ce inseamna o gaura de vreo 17 mii pe an. Daca il angajez si eu sa-mi faca un cotidian, se duce pe la 32.000, ceea ce deja ii creste valoarea de piata.

One thought on “Horia Alexandrescu schimba la loc fotoliul. Cat costa el? Nu fotoliul”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *