Ghid de supravietuire pentru (ziaristii acreditati la) summit-ul NATO

Ca sa nu ruginesc de tot si fiindca mi-e dor sa ma joc de-a reporterul, o sa lucrez la summit-ul NATO pentru austriecii de la ORF. M-am dus si eu sa-mi ridic acreditarea, azi, cum mi se spusese. Am plecat cu urmatoarele concluzii:

1. Sunati inainte sa mergeti, la 021 33 55 113, ca sa vedeti daca “acreditarea care e gata pe 29 martie” e gata. A mea nu e.
2. Nu intrebati politistii si sepepistii unde puteti parca, circulati pe traseele marcate. Primii sunt din provincie, nu stiu nici macar unde e Marriott-ul, iar principala grija a tuturor e sa apere perimetrul care li s-a dat in grija. Pare ca se poate parca pe Splai, spre piata Unirii, dar si putin inainte de izvor, pe la Institutul Babes. Am urmat indicatiile unor politisti pana ne-am dat seama ca ne trimit in Drumul Taberii sau pe Autostrada Bucuresti-Pitesti, oriunde, numai sa ajungem la distanta cat mai mare decat ceea ce li s-a zis lor sa pazeasca. Ne-am intors si am parcat la mama naibii, pe Lister.
3. Nu va luati curea si prea multe obiecte metalice in buzunare. Nu stiu daca n-a fost exces de zel de simulare, dar de la controlul cu raze iesi mai scotocit decat de la Heathrow sau alte aeroporturi cu risc ridicat.

casa_poporului.jpg

4. Cortul presei e aici, unde se vede in poza. La el se ajunge coborand perpendicular de pe chei, de la Statia de Metrou Izvor. Poti ajunge acolo cu masina, pana la o distanta neprecizata, cu metroul sau pe jos, pe chei, de la Piata Unirii sau de la Opera. Nu ascultati, din nou, politistii care va indruma altfel. SPP-ul pare ca stie mai multe, incercati sa vorbiti cu ei.

P.S.: Aveti chef sa cititi aici povesti de la summit-ul NATO? E un blog de media si n-am dat astfel de lucruri aici. Totusi, depinde si de ce vreti voi. Nu promit, oricum, cantitate fiindca o sa alerg toata ziua pentru ORF.

9 thoughts on “Ghid de supravietuire pentru (ziaristii acreditati la) summit-ul NATO”

 1. Chiar ar fi interesant să vedem povești despre summit și din perspectiva asta. Dacă tot e democrație, eu votez pentru 🙂

 2. george: sper ca nu esti jurnalist..

  iulian: m’am gandit si eu sa ma bag in biroul de presa, mi se pare o experienta prin care ar putea fi util sa treci, da’ m’am trezit tarziu. povestete tot! sunt f curioasa cum se descurca onor biroul de presa facut la/de bucuresti la un asa eveniment! pe pariu ca se va lasa cu draci… cel putin pentru ziaristii romani!

 3. Ruxandra: se putea intra in biroul de presa? Cum?

  Eu am ajuns, precum s-a vazut, doar pana la cotul presei. Spatiul pentru presa din timpul summit-ului o sa fie in Casa Poporului. Acolo am gasit niste oameni foarte tineri, foarte draguti si timorati. Nu ei m-au pus pe drumuri degeaba pe 29 martie, ci NATO, fiindca acreditarile s-au facut prin internet, la Bruxelles.

 4. Buna ziua,

  Pe perioada summit-ului, pe site-ul http://www.rompres.ro exista un flux de stiri si informatii documentare care poate fi accesat gratuit.
  ( se activeaza fie butonul galben STIRI NATO de pe banda din stanga paginii,
  fie banner-ul de sus -centru).

 5. de ce Dr Lister e la mama dracu ?:)
  aici avem noi sediu.. si e o zona chiar misto:)

  salutari.. si felicitari pt initiativa
  vlad

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *