Elodia și-al ei Animus

Dan Diaconescu și-a înregistrat la tribunal Partidul Poporului, cu care vrea să se facă președinte. Va reuși?

Răspunsul nu-l știe nici măcar Dan Diaconescu și, posibil, nici măcar Dumnezeu Însuși nu s-a hotărât încă ce să facă cu omul-televiziune. Iar eu, care n-am puteri paranormale, pot doar enumera argumente pentru “da” sau “nu”.

Diaconescu e neserios, moderator de televiziune, cercetat de DNA și o serie întreagă de alte lucruri care nu garantează deloc prestanța și succesul unui om politic. Se știe despre celebritate că nu se transformă, pur și simplu, în voturi. Au mai încercat această metamorfoză – dar nu au reușit-o – și oameni cu un alt grad de magnitudine, ca Florin Călinescu. Da, dar… tocmai, că Diaconescu e neserios, moderator TV și cercetat de DNA. Oamenii serioși nu au priză la popor, iar TV-ul contează, s-a văzut la alegerile prezidențiale. Cât privește calitatea de cercetat de DNA, patronul OTV pare că a început să o folosească în favoarea lui. În știrea de acum două vineri, se vede grija avocatului lui Diaconescu, Daniel Fenechiu (apropo, și el fost ziarist) de a lega DNA-ul de Partidul Poporului, spunând că înregistrarea acestuia nu a putut avea loc la ora 12 fiindcă inventatorul Elodiei era fix la DNA.

Deci?… Există un alt răspuns care se poate da cu certitudine. Din elementele pe care le avem, începe să se creeze o saga tipică. După Elodia, Dan Diaconescu nu a găsit, multă vreme, un caz cu atâtea ingrediente de succes. Acum îl are, și nu numai mediatic, ci și în termenii de animus și anima ai lui Jung. Noua Elodie e chiar el, Diaconescu.

Articol apărut în ediția tipărită de marți, 7 septembrie a ziarului “România liberă”. Trimiterea de pe Romanialibera.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *